3D-utskrift kontra lasergravering

Utforsk likheter og forskjeller i to av dagens hotteste teknologier.

Laserskåret, lagdelt 3D Abraham Lincon-byste

På overflaten kan det virke som om 3D-utskrifts- og laserskjærings/graveringssystemer ikke har mye felles. Men de er mer lik enn du kanskje tror.

Disse maskinene startet som en måte for store tredjeparter å levere produkter til bedrifter og individer for å dekke deres behov etter hvert som de oppsto. Utviklingen innen teknologi og miniatyrisering har lagt begge disse verktøyene i hendene på alminnelige forbrukere for at de kan lage sine egne leker, gravere egne gjenstander eller til å bruke i deres småbedrifter.

Begge typer maskiner er datadrevne. En datamaskin må kjøre et program for å opprette den typen prosjekt som brukeren jobber med. I 3D-utskrift er programmering sentralt for å lage en form for produktet som lages. Dette lar også brukere skape nye og forskjellige typer gjenstander, leker, enheter eller prosjekter. I lasergravering og skjæring, sørger programmering for at laseren treffer der den skal, for eksempel graveres tekst eller grafikk midt i sentrum av en gjenstand, eller dimensjonale bokstaver til et skiltprosjekt skjæres og graveres ikke.

Laserskåret og gravert Colorado Rockies-skilt

Da de ble introdusert, var lasergraveringsmaskiner og 3D-skrivere ekstremt kostbare i innkjøp, og var overkommelige bare dersom du var rik eller eide en bedrift der maskinene ville bli brukt ofte. Nå er det overflod av rimelige 3D-skrivere på markedet. Noen av dem koster bare ca. USD 100. Når det er sagt, kan likevel high-end-3D-skriverne koste opp i tusenvis av dollar, avhengig av funksjon og kvalitet. Lasergraveringsmaskiner kan også koste mye, men de har også blitt rimeligere de siste årene. I noen situasjoner kan også bedrifter lease lasergraveringsmaskiner rimelig til brukere.

Forskjellene mellom disse maskinene er klare. Med 3D-utskrift kan du skrive ut et helt objekt. Laserskjærere/graveringsmaskiner etser og merker logoer, strekkoder eller reklametekst på gjenstander, og skjærer også ut stykker til prototyper og 3D-modellering. De kan gravere på nesten alle materialer som tre, plast, glass, metall, gummi, og mye mer. Med 3D-utskrift jobber brukere for det meste med plast, selv om større organisasjoner øker support for 3D-utskrift med metall, glass og til og med betong.

3D-utskrift

3D-utskrift, også kalt additiv, produksjon, er prosessen der tredimensjonale objekter skapes gjennom dannelse av lag av materiale som legges oppå hverandre.

3D-utskrevne objekter kan gjøres om til nesten en hvilken som helst form med data-assistert designprogram (CAD). Objekter kan variere i størrelse fra ekstremt små til en hel bygning, avhengig av skriverens størrelse og kapasitet. Fordelene med additiv produksjon er ikke bare at prosessen er ekstremt rask sammenlignet med tradisjonell produksjon, men at objektene kan tilpasses forskjellige typer bruk.q

3D-skriver lager en intrikat design

Med en økning i nivået på kompleksiteten og effektivitet, har 3D-utskrift blitt mer omfattende de siste årene med nye og spennende måter å lage deler på, for en rekke forskjellige produkter eller hele enheter for et vidt spekter av industrier. Disse skriverne lager deler og objekter på en langt billigere måte enn tradisjonell produksjon.

Så hva kan du lage med 3D-utskrift? Stort sett hva som helst.s

Adidas bruker 3D-utskrift til å lage egendefinerte såler for sko for å gi forbrukere bedre passform. Den amerikanske marinen trykte nylig i 3D et nedsenkbart hull for fremtidige militære kjøretøy. Noen organisasjoner bruker 3D-utskrift til å produsere deler til fly og romfartøy, mens andre bruker teknologien til å produsere billigere deler og proteser til helsetjenesten. Noen har til og med laget en tredje tommel i 3D-trykk. Akademier 3D-trykker elastisk hud til roboter, en traktorstråle à la "Star Trek", mikroskoper for utviklingsland, og kroppstemperaturmålere som kan bæres på kroppen.

3D-utskrift ved utskrift av et objekt

Dette er bare en ripe i overflaten av innovasjoner og går selv ikke inn i dimensjonen med gjør-det-selv-leker. Dette er trolig den største kategorien for 3D-utskrift, i så stor grad at det truer med å påvirke multi-milliarddollar-leketøymarkedet dramatisk innen 2020.

Lasergravering

Lasergravering er prosessen der en laserstråle fjerner deler av overflaten av et materiale for å lage et bilde som kan ses og kjennes. Laseren skaper høy varme under graveringsprosessen, og får materialet til å fordampe. Laserstrålen kan også programmeres til å skjære gjennom et mangfold av materialer som tre, akryl, skinn, kork, osv.

Lasergravering ble tidligere ansett som en prosess brukt bare av storbedrifter eller premie/trofébedrifter til å personalisere artikler til bruk i bedriften. I dag brukes lasergravering ofte av småbedrifter på grunn av stigningen i makerspace og ehandelssider, som Etsy. Alle typer produkter, inkludert smykker, håndverksutstyr, penner, verktøy, lommebøker, glasstøy, foto, iPhone-deksler, musikkinstrumenter og mye mer, kan gjøres personlig med lasergravering.

Laserskåret og gravert arkitektonisk vingårdsmodell

Lasergravering brukes som oftest til å personalisere et objekt med en logo eller et varemerke eller et navn av noe slag. Denne økningen i personalisering fører til omfattende bruk av lasergravering, med en skare av hjemmebedrifter som tilbyr teknikken som en måte å gi en unik artikkel i forbindelse med bryllup, fødselsdag, jubileum, spesiell bedriftsmarkering eller reklame. Siden lasere også kan skjære gjennom materialer, stiger disse systemene i popularitet for å lage prototyper, arkitektmodeller, og mye mer.

Nylig har lasergraving blitt et større marked som appellerer til industribedrifter som bruker prosessen til å gravere serienumre, tidsstempler, delenumre, komponentetiketter, strekkoder, datamatrisekoder, varemerker, og industrispesifikke koder.

Industribedrifter bruker lasergraving som en måte å gi et ekstra sikkerhetslag i enheter eller produkter, forhindre svindel og tilby en måte å spore inventar på en enkel måte.

Lasergravert skateboard-dekk

Økningen i bruken av industribedrifter og hjemmebedrifter har ført til at lasergravering får en årlig vekstrate (CAGR) på 5,5 prosent gjennom 2016 gjennom de siste fem årene, ifølge markedsforskningsfirmaet IBIS World. Lasergravering forventes å øke i inntekt og forsendelser i løpet av de neste fem årene på grunn av økt tilgjengelighet og at priser synker slik at mange bedrifter har råd til maskinene.

Det finnes mange typer laserskjærere/graveringsmaskin som har forskjellige funksjoner, men de fleste fungerer med nesten alle materialer, inkludert metaller, etse eller merke overflaten. Disse kjører løpet av små, rimelige maskiner som kan gravere små gjenstander, til enorme maskiner om kan gravere flere artikler om gangen. Epilog Laser har kompakte lasersystemer som tilbyr graveringsområder på 16" x 12" og 24" x 12", så vel som større systemer opptil 40" x 28"!

Hvis du er interessert i mer informasjon om våre laserskjærings- og graveringsmaskiner, ta kontakt med oss for å avtale en demonstrasjon med distributøren i området ditt for å se hvilket alternativ som er riktig for deg.Kan en lasermaskin hjelpe deg med ditt neste prosjekt? Fyll ut skjemaet på denne siden for å få tilsendt brosjyre med hele produktlinjen med graverte og skårne prøver, eller ring nummeret under for mer informasjon.


Telefon: +47 55506630Få gratis brosjyre og vareprøver

Motta brosjyrer og prøver, og få mer informasjon fra oss eller den lokale forhandleren.

*
*
*
*
help desk software