5 Vanlige feil i lasergravering og hvordan unngå dem

Ta din gravering til neste nivå med disse nyttige tipsene.

Trekloss gravert med "Unngå feil med gravering"

Enten du er en dyktig ingeniør eller en nybegynner, må du lære deg riktig bruk av designutstyr for å unngå fallgruver og feil tid og erfaring.

Fra tid til annen kan problemer oppstå som gjør at designere lurer på hva de gjorde feil eller hvordan de kunne gjøre noe bedre. Dette gjelder alle felt, og det er ikke annerledes med lasergravering.

Halve kampen er å vite hvordan disse feilene skal unngås, så de ikke dukker opp igjen. Med det i tankene, la oss snakke om fem av de vanligste feilene når det gjelder lasergravering og måter å unngå dem i fremtidige prosjekter.

Feil 1: Gravering i tekstil men laser brenner gjennom materialet

Det første trinnet er å unngå brenning av tekstil med en lasergraverings-/skjæremaskin er å forstå hvilke tekstiler som tåler prosessen og ved hvilke temperaturer. Sterkere tekstiler som denim, seilduk og skinn tåler høyere effektinnstillinger ved gravering. Men når det gjelder delikate tekstiler, er det viktig å starte innstillingene ved høy hastighet (i nærheten av eller ved 100%) og lav effekt (ca. 5 % til 10 %). Test disse startinnstillingene på noen materialerester, og hvis tekstilen tåler det, øk effekten til du får resultatene du ønsker.

Når det gjelder gravering direkte på plagg, er det nyttig å redusere punkter per tomme (PPT) som du vil gravere på. Jo høyere DPI, jo mer tekstil blir fjernet. Gravering med lavere PPT bidrar til å sikre at laseren bare såvidt fordamper det øverste laget og ikke brenner helt gjennom tekstilen. De fleste tekstilgraveringer blir bra med 150 til 300 PPT.

Nærbilde av gravering på fleece-tekstil

Feil 2: Akryl gir ikke en kald hvit gravering

Det er mer sannsynlig at dette skyldes bruk av feil akryl i programmet. To typer akryl brukes vanligvis i lasergravering og begge er egnet for forskjellige bruksområder.

Plater og gjenstander av støpt akryl er laget av et flytende akryl som helles if ormer som deretter kan herdes i forskjellige former og størrelser. Denne typen akryl er ideell for gravering fordi det gir en matt hvit farge ved gravering, som gjør det egnet for priser og plaketter. Det kan skjæres med laser, men gir ikke prosjekter flammepolerte kanter.

Den andre typen akryl som brukes i lasergravering, kalles ekstrudert akryl, som formes til plater av en maskin. Ekstrudert akryl er vanligvis billigere enn støpt akryl fordi det er formet gjennom en produksjonsteknikk med høyere volum. Det reagerer imidlertid svært forskjellig med lasergraveringsmaskinen. Denne typen akryl skjærer jevnt og rent og gir en flammepolert kant; men ved gravering, produseres ikke den matte effekten, men en ren gravering. Så sørg for at du bruker støpt akryl hvis du vil ha en matt, hvit finish.

Lasergravert plakett av akryl

Feil 3: Ujevn gravering av glass

Når en laserstråle treffer glass, kan overflaten ofte sprekke, men ikke gravere dypt eller fjerne materialet som trengs for å gravere fullstendig. Den brutte glassflaten vil gi en matt effekt, men kan være røff med brukne kanter, avhengig av typen glass som graveres. Selv om det mattslipte utseendet er ønskelig, ønsker ingen en grov overflate eller brukne kanter.

For å oppnå en jevn, mattslipt finish, prøv å bruke ett eller flere av tipsene under:

  • Bruk av lavere oppløsning, rundt 300 DPI, gir et bedre resultat på glass, ettersom du separerer punktene du graverer.
  • Endre det svarte i grafikken din til 80 prosent svart.
  • Kjør lasergraveringsmaskinen med Jarvis Dithering (dette mønsteret finnes i Epilogs skriverdriver), som bidrar til en jevn finish.
  • Noen ganger kan det hjelpe å påføre et tynt, vått lag med avispapir eller tørkepapir til graveringsstedet for å spre varmen og forbedre graveringsprosessen. Bare sørg for at det ikke er noen brett i papiret etter at det er lagt på.
  • En annen måte å spre varmen på, er å påføre et tynt lag flytende oppvasksåpe til stedet du graverer – eller med fingeren eller tørkepapir.
  • Til slutt, hvis det finnes glasskår etter gravering, poleres stedet med en skuresvamp som ikke riper.
Et par lasergraverte briller

Feil 4: Tregravering gir andre resultater på samme innstilling

Tre er ett av de mest laservennlige materialene som finnes, ikke bare fordi det kan skjæres svært lett, men også fordi det graveres meget godt.

Men forskjellige tresorter reagerer forskjellig når de lasergraveres og produserer forskjellige resultater. Lettere tresorter, som kirsebær eller lønn, gir en pen kontrast når laseren brenner bort treet, mens tettere tresorter trenger mer lasereffekt til å skjære eller gravere.

Korntetthet kan endres dramatisk, avhengig av typen tre du jobber med. Kirsebær, or, valnøtt og lønn har ganske små kornårer, mens eik har middels til store årer. Hvis for eksempel en større firkant ble gravert i et stykke kirsebærtre, ville det ha et svært ensartet utseende; det graverte stedet ville være glatt, med liten variasjon i høyde. Hvis derimot den samme firkanten ble gravert i et stykke eiketre, ville utseendet variere sterkt i høyde og ville ha et svært ujevnt utseende.

Her er noen tips om å gravere med tre:

  • Lønn og or er noen av de mest populære tresortene for gravering, og gir rik kontrast.
  • Bare tregraving gir røyk og rusk under prosessen, som kan bli integrert i treets korn. For å redusere denne effekten, graveres alltid nedenfra og opp – dette bidrar til å trekke røyk bort fra det som graveres.
  • Ved gravering av beiset tre, kan overflødig røyk og rusk tørkes av overflaten av treet med en fuktig klut etter gravering.
Lasergravert sigareske av tre

Feil 5: Lasergraveringsmaskinen virker ikke like rask lenger

Rengjør maskinen din! I stor grad som andre typer designutstyr, gir en ren maskin bedre resultater enn den som ikke er riktig vedlikeholdt. Vedlikeholdskrav står i brukerhåndboken for lasermaskinen. Hvis det oppstår dårligere ytelse, kan kontroll og rengjøring av optikken være det første skrittet til å korrigere problemet.

Vi anbefaler ukentlig inspeksjon av optikken i laseren (linsene og speilene) og rengjøring etter behov. Hvis du skjærer i materialer som produserer mer rusk, som tre eller akryl, kan optikken måtte rengjøres hyppigere. Optikken er normalt klar gull i farge, og klare og blanke. Hvis de er matte eller har flekker eller rusk, er det på tide å rengjøre dem.

Innsiden av en Epilog lasermaskin

Konklusjon

Feilene som er oppgitt over, er vanlige blant designere som bruker lasergraveringsmaskiner, spesielt de som har nettopp begynt å bruke utstyret. Men som du kan se, er det lett å unngå feilene hvis du vet hvordan du skal korrigere dem.

Vi hjelper designere og produsenter gjennom hvert trinn i prosessen med å kjøpe riktig lasergraveringsmaskin, velge riktige materialer å bruke, og forstå hvordan vanlige feil skal unngås, inkludert et bibliotek av kunnskapsbaseartikler og nyttig support for de som opplever utfordringer.

Hvis du er interessert i mer informasjon om våre lasergraveringsmaskiner, ta kontakt med oss for å avtale en demonstrasjon med distributøren i området ditt for å se hvilket alternativ som er riktig for deg.Er du klar til å bruke disse tipsene i arbeidet med din egen laser maskin? Fyll ut skjemaet på denne siden for å få tilsendt brosjyre med hele produktlinjen med graverte og skårne prøver, eller ring nummeret under for mer informasjon.


Telefon: +47 55506630

Få gratis brosjyre og vareprøver

Motta brosjyrer og prøver, og få mer informasjon fra oss eller den lokale forhandleren.

*
*
*
*


Populære sider

help desk software
Portions of this page translated by Google.