Hvorfor det industrielle markedet går over til lasergravering

Lær hvordan Epilog's lasermerkingsystemer er til nytt for industrisektoren.

En seng med metallplater i en Epilog Fusion M2-maskin

Muligheten til å tilpasse bestemte artikler, beskytte åndsverk og inkludere et høyere nivå av sikkerhetstiltak, fører til veksten av laserinskripsjonen for industrielle applikasjoner.

Utover bruk for småbedrifter som ønsker å legge til en logo eller et eget varemerke på egne artikler, tilbyr lasergravering en måte å etterlate permanente merker på et element i industrien, for å gi kontrollmuligheter for forfalskning eller kopiering.

Lasergravering er en prosess der en laserstråle fjerner fysisk et overflatelag av materiale for å vise et hulrom som viser et bilde som øyet kan se. Når det gjelder fiberlasere, starter lasergenerering ved å pumpe intens diodelys inn i enden av fiberoptiske kabler som er dopet med et sjeldent jordelement, ytterbium. Energien fra diodelyset absorberes av yterbium i de fiberoptiske kablene og avgis deretter i form av fotoner som vandrer nedover de optiske kablene. LaserFonene som forlater de optiske kablene skaper laserstrålen i en bølgelengde på 1062 nm. Prosessen er rask, og de fleste lasergraveringsmaskinene virker med nesten alle typer metall og mange typer konstruert plast.

Ett av de større segmentene i industrimarkedet for lasergravering er ID-sikkerhetssegmentet, der lasergravering er ideelt for kredittkort, ID-kort, sensitive dokumenter og andre ting som trenger mer omfattende sikkerhetstiltak. I ID-kort brukes flerlagsformater til å endre fargen av det nedre lagets pigmenter uten å påvirke det øverste, transparente laget. Dette sikrer at et produkt beskyttes mot svindel, produserer bilder av høy kvalitet og er inngrepssikkert og kan tilpasses den enkelte organisasjonens behov.

3-kjevechuck merket med en Epilog-fiberlaser
ID-merke laget med en Epilog fiberlaser

Men dette er bare begynnelsen av det lasergravering tilbyr industribedrifter som ønsker å oppnå bedre drift. Lasergravering kan besørge gravering av serienumre, tidsstempler, delenumre, komponentetiketter, etsing av strekkode, merking med datamatrisekode, merkevarebygging og industrispesifikke koder. Lasergravering gir et merke av meget høy kvalitet, som leses enkelt av strekkodeskannere, RFID-skannere eller annet inventarsporingsverktøy.

Det sier seg selv at lasergravering er blitt et viktig verktøy i identifisering av deler, inventarkontroll og -sporing, sikkerhets- og advarselsmeldinger, og for å unngå tap.

Derfor begynner mange nye industrisegmenter – inkludert robotikk, 3D-utskrift, inventarstyring, bankvesen, sikkerhet, statlige organer og bilsektoren – å strømme til lasergravering for å gi et ekstra sikkerhetslag.

Fordeler med lasergravering

Det finnes en rekke fordeler med å bruke Epilog Laser-systemer for å gravere industrimerker.

Først kan et fiber- eller Galvo-system laseretse inn i et hvilket som helst rent eller belagt metall, inkludert rustfritt stål, maskinverktøy-stål, messing, kobber, nikkel, silikon, titan, aluminium og mye mer Uansett hvilken type metall en industri bruker for å lage spesifikke deler, kan et fiber- eller Galvo-system merke det.

Hylle med deler

For det andre, enten du graverer ett stykke om gangen eller et bord fullt av komponenter, kan lasergravering få det gjort. Avhengig av stykkets størrelse og bordstørrelsen, gir lasergraving mulighet for å gravere hundrevis av stykker samtidig. Dette er spesielt viktig ved produksjon av ID-kort eller gravering av strekkoder på spesifikke deler som må gjøres raskt.

Til slutt, kan store deler bli uhåndterlig og vanskelig å gravere, men maskiner som Fusion M2 40 fiberlasergraverer fra Epilog Laser, kan gravere selv de største delene og verktøyene, opptil 40” x 28” x 12.25”.

Finne den riktige maskinen

Lasergraveringsmaskiner som brukes oftest i industrisektoren er de forannevnte fiberlasersystemene eller Galvosystemene som er utviklet hovedsakelig for merking av rent metall. Galvosystemer er normalt raskere i lasergraveringsprosessen, men er vanligvis mindre.

Epilog Lasers nye G2 er det første Galvolasersystemet som kan lasermerke et større arbeidsområde uten at det går utover kvaliteten eller krever produktindeksering. G2 er en luftavkjølt, pulsfiberlasermaskin som graverer ved høy hastighet over et justerbart graveringsområde opptil 24” x 24”.

I tradisjonell Galvosystemer var brukere enten begrenset til et lite arbeidsområde med et bestemt fokusområde, eller de måtte ha sikkerhetskapasitet på plass for å ha en Klasse IV åpen lasermaskin i driften. Epilog Laser G2 fjerner disse begrensningene ved å justere fokushøyden og strålleveringen med en dynamisk-fokuserende linseteknologi for å gravere trygt selv de største delene.

Epilog Laser G2 med åpne dører

Mens fiberlasersystemer ikke er så raske som Galvo-systemer, tilbyr de store og fine arbeidsområder, ideelle for å merke et bord fullt av deler/komponenter.

Fiberlasere er produsert med en rekke bordstørrelser og kan produsere et høyt volum av mangedelte merkingsobjekter på nesten alle typer metall eller bearbeidet plast

Skaff gravering

Enten det trengs et ekstra lag med sikkerhet for å forhindre svindel eller kopiering av åndsprodukter, eller en industri bare trenger å akselerere tiden det tar å etse strekkoder eller andre identifiseringsmerker på spesifikke deler, sørger Epilog Laser for maskinene som fremskynder tid-til-marked med brukervennlighet som ikke krever tunge løft eller omfattende opplæring.

Hvis du er interessert i mer informasjon om Epilogs industrilasersystemer, ta kontakt med oss for å sette opp en demonstrasjon med distributøren i området ditt for å se hvilket alternativ som er riktig for din situasjon.Kan det hjelpe deg med dine behov i industrimerking å lease lasermaskin? Fyll ut skjemaet på denne siden for å få tilsendt brosjyre med hele produktlinjen med graverte og skårne prøver, eller ring nummeret under for mer informasjon.


Telefon: +47 55506630Få gratis brosjyre og vareprøver

Motta brosjyrer og prøver, og få mer informasjon fra oss eller den lokale forhandleren.

*
*
*
*


help desk software