Franchising vs. å starte en virksomhet: Hvordan en lasermaskin kan gi uavhengighet og suksess

Lær hvordan det å starte en egen laservirksomhet ikke alltid er det beste alternativer for gründere.

Lasergravert skateboard med 3D-fiskdesign

Lasere kan brukes til alt fra spesiallagde graverte gaver til store serier med verktøy eller deler, og kan være en verdifull ressurs for en rekke virksomheter. Lasere er så allsidige, så laserskjærere/-graverere kan støtte en virksomhet på egen hånd. Gründere har imidlertid ofte en utfordring når de vurderer hvilken type virksomhet de vil starte. Å starte en virksomhet fra grunnen av, med friheten og eierskapet det innebærer, er fristende for mange. Franchising kan imidlertid være et attraktivt alternativ med tanke på etablert anerkjennelse, bedriftsstøtte og eksisterende beste praksis.

Hvis du ønsker å starte en virksomhet, stiller du deg kanskje disse spørsmålene — bør du starte din egen virksomhet eller utforske franchising for eksisterende virksomheter?

Hva er franchising?

En franchise er en type virksomhet som eies og drives av enkeltpersoner ("franchisetakere") som får kunnskap og støtte fra et større selskap ("franchisegiver"). McDonald’s, Seven Eleven og Kentucky Fried Chicken er alle eksempler på franchise-virksomheter. Det er vanligvis konkurrerende franchise-alternativer, og mange har hatt suksess ved å starte en franchise fremfor å starte sin egen virksomhet.

En oversikt over franchising

Franchise-virksomheter gir noen fordeler. De gir små virksomheter merkekjennskap helt fra starten. Franchisegiveren gir franchisetakeren tilgang til kundene deres, noe som gir franchisetakeren en fordel når de skal bygge en kundebase. Franchisegiveren har vanligvis lang erfaring i bransjen, og kan gi eksperthjelp og innsikt for å hjelpe franchisetakeren med å lykkes.

Personer jobber på en laptop i et lite kontor.

Franchising har mange fordeler, men det har også store utfordringer. Franchising begrenser friheten som en butikkeier har over produktene og forretningsføringen. Franchisegiveren har siste ord i franchisevirksomheten fordi de eier merket. Franchisetakere kan ikke endre produktene eller utseendet til virksomheten. Det er vanligvis en avgift for å kjøpe seg inn en franchise, og disse avgiftene er vanligvis store. I tillegg må franchisetakeren betale faste kostnader og avgifter hver måned eller hver år for å kunne fortsette å bruke merkenavnet. Dette kan være dyrt for noen som akkurat begynner i en franchise. Det kan ta flere måneder å tjene inn pengene som franchisegiverne må betale bare for å starte.

Fordeler med eierskap

Det andre alternativet er at du starter din egen virksomhet – et alternativet som har mange fordeler. Å starte en virksomhet med lasermaskiner kan være svært lukrativt.

Forretningseiere som ikke bruker franchisemodellen, trenger ikke å betale høye franchiseavgifter. Det er mye rimeligere å kjøpe et lasersystem eller å lease en laser. Du slipper også å betale royalties til en franchisegiver, og betaler i stedet bare prisen for utstyret. Hvert øre du tjener med et Epilog Laser-system, er ditt, og du kan bruke det som du selv ønsker, på hvilken som helst del av virksomheten.

Lasergravert stempel av tre rulles med maling.

Andre hensyn

En annen fordel med å starte sin egen virksomhet er at du kan jobbe i ditt eget tempo og følge din egen tidslinje. I en franchisevirksomhet er du ofte prisgitt franchisegiverens tidslinje, og du har ikke friheten til å jobbe når du selv vil. Mange laservirksomhetseiere jobber imidlertid deltid i tillegg til andre jobber, eller rundt sosiale forpliktelser eller familiens kalender.

Den største fordelen med å eie sin egen virksomhet og sitt eget lasersystem er at det gir forretningseierne kreativ frihet. Med en franchise må du produsere og selge det franchisegiveren krever. Når du eier din egen laser, kan du reklamere hvor du vil, lagre produktene som gir mest profitt og ha dine egne retningslinjer, priser og arbeidstid. Denne friheten er den viktigste grunnen til å starte en virksomhet som er bare din.

Kvinne går i et smug en solfylt høstdag.

Suksess gjennom eierskap

Det kan virke skremmende å starte sin egen laservirksomhet, men mange har hatt suksess med å bruke laserteknologi. Se videoen nedenfor og utforsk de andre suksesshistoriene for å treffe personer som har kjøpt en laser og startet sin egen virksomhet. I stedet for å bli del av en stor franchisekjede, kan du kjøpe en laser og starte en virksomhet som du er lidenskapelig opptatt av og har bygget selv. Laservirksomheter er unike for det er i dag ingen franchisevirksomheter som bruker lasere. Lasereiere konkurrerer ikke mot nasjonale eller globale franchisemerker. Eiere av små virksomheter som bruker lasere, er forut for sin tid, og bruker de nyeste produksjonsteknikkene til å lage unike produkter og tilby etterspurte tjenester.

Å starte en virksomhet er alternativet som gir forretningseiere mest uavhengighet og kontroll. Franchising er tilsynelatende en enkel måte å komme i gang, men i virkeligheten kan det være svært restriktivt samt dyrere enn å starte en egen virksomhet. Lasere er gode verktøy for å starte din egen virksomhet. Hvis du vurderer å starte en laservirksomhet, kan du ta en titt på den populære veiledningen – et bra sted å begynne!

Interessert i å starte din egen laservirksomhet? Fyll ut skjemaet på denne siden for å få en komplett produktbrosjyre med eksempler på gravering og skjæring, eller ring telefonnummeret nedenfor for å få mer informasjon.


Telefon: +47 55506630

Få gratis brosjyre og vareprøver

Motta brosjyrer og prøver, og få mer informasjon fra oss eller den lokale forhandleren.

*
*
*
*


Populære sider

help desk software
Portions of this page translated by Google.