CO2-laserrør i metall vs glass

Hvorfor er Epilog Laser-maskiner bygget med luftkjølte metallaserrør?

stativ for epilog-laser co2-metallaserrør

Når du ønsker for å kjøpe en CO2-lasermaskin, er det mange ting du på vurdere. En hovedforskjellene som skiller systemene på markedet er typen laserrør som maskinen bruker som laserkilde. De to hovedalternativene er vannkjølt glassrør og luftkjølt metallrør. Epilog Laser-maskiner har metallrør. Våre rør er også bygget med førsteklasses keramiske komponenter. La oss ta en titt på laserrør i både glass og metall, og hvorfor vi mener at metallrør er det beste alternativet.

Glasslaserrør

Vannkjølte glassrør er ofte fristende, hovedsakelig på grunn av de lavere kostnadene. Selve glassrørene koster mindre, pluss at laseren produseres ved å magnetisere gass med likestrøm (DC), som er en relativt billig prosess. Glassrør lager også kvalitetsstråler som fungerer bra for laserskjæring. Glassrør har imidlertid en rekke ulemper.

Nesten alle glassrør må være vannkjølt. Glass er en dårlig termisk leder, noe som betyr av vannsirkulasjon kreves for å fjerne varme. Uten et vannkjølingssystem blir laserrøret overopphetet og ubrukelig. Et slikt kjølesystem vil øke kostnadene og fotavtrykket samt introduserer sviktpunkter som må vedlikeholdes.

Et CO2-laserrør i glass.

Behovet for et vannkjølingssystem medfører også noen viktige sikkerhetsbekymringer. DC-strømforsyningene som eksiterer CO2-gass i laserrøret må opererer ved svært høye spenninger. Når du kombinerer slike spenningsnivåer med vannkjølesystem, kan resultatene være dødelige hvis noe går galt.

DC-magnetiseringsprosessen begrenser hvor raskt laserrøret kan pulsere. Når en laser graverer, brenner den ikke i en sammenhengende omgang. Den "pulserer" mens den beveger seg over materialet, av avfyrer mange ganger per sekund. DC-magnetiserte laserrør pulserer sjeldnere, noe gir betydelig redusert graveringshastighet samt reduserer graveringskvaliteten.

Nærbilde av laserrør i glass.

Det er også bekymringer om levetiden til DC-magnetiserte glassrør. Glass er skjørere enn metall, og det er større risiko for skade under forsendelsen og installasjon. Hovedbekymringen med glassrør er at DC-eksiteringsprosessen bombarderer rørets optikk og elektroder med ioner, noe som øker sjansen for forverring over tid. De fleste glassrør dekkes bare av en 6-måneders garanti, og hvis glasslaserrøret får skader utenfor denne tidsperioden, må du vanligvis kjøpe et helt nytt laserrør, noe som gir økte kostnader og mer avfall.

Metallaserrør

Den eneste ulempen med metall laserrør er den høye kostnaden. Kostnaden gir deg imidlertid trygghet når det gjelder ytelse, varighet, sikkerhet og størrelse.

Et co2-laserrør i metall inni og Epilog-lasermaskin.

Epilogs CO2 laserrør i metall og keramikk er luftkjølte, og gassen magnetiseres via radiofrekvent likestrøm (RF). Ordentlig regulering av temperaturen krever vifter, som er innebygd i maskinen. Dette gir ikke bare mindre fotavtrykk, men det fjerner også behovet for (og kostnaden for) tilleggsutstyr, og begrenser antall enheter som trenger vedlikehold. I tillegg unngår det sikkerhetsbekymringer i forbindelse med vannkjøling rundt høy spenning.

RF-eksitasjonsprosessen gir raskere laserpulsering, noe som gir raskere graveringshastighet og finere detaljer i graveringene. Metallrør er også mer robuste og varer mye lenger enn glassalternativer.

Produksjonsanlegget til Epilog Laser

Epilog Laser har valgt å maskinene med CO2-laserrør i luftkjølt metall og keramikk for at kundene skal få best mulig system. Alle rørene har to-årsgaranti, slik at du får minst mulig bry hvis det mot formodning skulle skje noe ubeleilig. I slike sjeldne tilfeller er ofte nok å utføre service på metallaserrørene fremfor å skifte dem ut.

Glasslaserrør gir laserskjæring med god kvalitet til lav pris. Metallaserrør gir både laserskjæring og lasergravering med svært høy kvalitet i tillegg til visshet om at laseren vil vare mye lenger, gravere raskere og være mye tryggere.

Hver situasjon og budsjett er unik, og det er viktig å undersøke hvilken lasermaskin, og hvilke laserrør som passer best for deg og bedriften din. Vi mener at investering i luftkjølte metallaserrør vil gi langsiktig suksess. Epilog Laser har eksistert i over 30 år, og vi vil gjerne ha deg med på laget.

Ønsker du å lære mer om maskinene og laserrørteknologien? Fyll ut skjemaet på denne siden for å få en komplett produktbrosjyre med graverings- og kuttprøver, eller ring nummeret nedenfor for mer informasjon. De kunnskapsrike selgerne har til sammen flere tiår med erfaring og kan hjelpe deg med å begrense alternativene.


Telefon: +47 55506630

Få gratis brosjyre og vareprøver

Motta brosjyrer og prøver, og få mer informasjon fra oss eller den lokale forhandleren.

*
*
*
*
help desk software
Portions of this page translated by Google.