Hvorfor vil en laser være det mest populære verktøyet i min Makerspace?

Fire grunner til at en lasermaskin vil være fulltrefferen på din makerspace, hackerspace eller fab lab.

Et oppsett med elementer som er skåret og gravert med en Epilog Laser-maskin

hvordan bygger du en vellykket makerspace? Det er verktøyet i arealet som får inn brukere, og jo flere brukere som finnes i arealet ditt, jo mer vellykket kan det bli. Skapere ser etter tilgang til maskiner som de ikke kan ha selv, enten på grunn av plassmangel eller pengemangel. Jo mer allsidig og unik maskinen er, jo bedre.

Vil du bruke en laser i en makerspace? Før navnet ditt opp på listen! Med lange lister med brukere som venter på å få tid på en laser, spurte vi Ray Doeksen, PR-sjef, styremedlem og designer/skaper ved pumpestasjonen: Én i Chicago, hva er det som gjør laseren til det mest populære utstyret i arealet deres.

"Vi har to lasere, inkludert en Epilog Mini 24. Mer enn noen annen maskin, selv 3D-skrivere, er laserkuttere ofte det mest populære verktøyet i en makerspace. De er raske, relativt enkle å bruke, og kan raskt gjøre et prosjekt levende," sa Doeksen.

Et skjærebrett inne i en Epilog Laser-maskin

Ett av de hyppigste spørsmålene som en ny makerspace står overfor, er hvor investeringen skal plasseres – i retning av CNC-maskiner, 3D-skrivere eller lasere. Mens du i en ideell verden ville hatt et ubegrenset budsjett og kunne fått alle leketøy ut på markedet, setter budsjetter definitivt begrensninger på de valgmulighetene. Mens disse rommene inkluderer alle typer praktiske, høyteknologiske verktøy og ressurser for skapere, får vi overveldende tilbakemelding om at laseren er ett av – om ikke DET – mest populære verktøyet i rommet. Mens alle disse typene utstyr supplerer hverandre svært godt, finnes det noen få årsaker til at en laserkutter kan være langt mer ettertraktet.

Hastighet

Laserkuttere er raske. Altså, utrolig raske. Avhengig av omfanget av prosjektet kan du faktisk skjære en prototype med laseren i løpet av noen minutter. Legg til en gravering til prosjektet på bare noen få minutter til.

Nærbilde av treglass, skåret med Epilog Laser

Brukervennlighet

Det tar normalt kort tid å lære å bruke laseren, da det er omtrent som å skrive ut på papir. Du kan bruke de fleste grafisk designprogrammene til å sette opp arbeidet ditt og sende det til laseren. Opplæring utføres enten av mer erfarne brukere eller gjennom en klasse som brukere må møre opp i før de er kvalifisert til å bruke laseren.

Mangfold i Materiale

Laseren virker med en rekke forskjellig materiale – tre, akryl, tekstil, kork, gummi, skinn, og mye mer. Brukere kan gravere/skjære i skrapmaterialer, produkter som allerede er satt sammen, eller til og med rimelig bølgepapp. 3D-skrivere virker hovedsakelig med plast. Mens 3D-filament vanligvis er overkommelig, kan prislappen bli høyere når det gjelder spesialfilamenter.

Et sjakksett av akryl, skåret med Epilog Laser

Rekruttering

Hvis du er en makerspace som vil få flere medlemmer, er laser rett valg for deg. Hvis du har forberedt jobber og prosjekter, trenger du bare å legge inn materialet og trykke på GO-knappen. Potensielle medlemmer vil bli overveldet over hvor presis og rask laseren er.

Hva kan en laserskjærer gjøre for din nåværende eller forestående makerspace? Ta kontakt med oss i dag for å finne ut – så setter vi opp en praktisk demo for deg så du kan se selv hvilket utrolig supplement en Epilog-maskin vil være for organisasjonen din.Kunne din makerspace ha bruk for en lasermaskin? Fyll ut skjemaet på denne siden for å få tilsendt brosjyre med hele produktlinjen med graverte og skårne prøver, eller ring nummeret under for mer informasjon.


Telefon: +47 55506630Få gratis brosjyre og vareprøver

Motta brosjyrer og prøver, og få mer informasjon fra oss eller den lokale forhandleren.

*
*
*
*


Populære sider

help desk software
Portions of this page translated by Google.