Ny teknologi påvirker den smarte fabrikken

Elektronikk skaper forandring i produksjonen – fra roboter og IIoT til 3D-printing og lasermerking og -gravering.

Metalldeler på innsiden av en Epilog FiberMark-lasermerkingsmaskin
Lasere er en effektiv måte å merke forskjellige former, størrelser og mengder.

Ikke alle fabrikkene er klare for mørkelagt produksjon, med autonome roboter på en fabrikk som ikke trenger lys i det hele tatt: der det er bare rader av maskiner som jobber i mørket.

Men det betyr ikke at teknologien ikke endrer seg og påvirker måten en moderne fabrikk fungerer og hvilke produktene den kan lage. Fra industrielle Tingenes Internett (IIoT), til 3D-utskrift til robotikk til økende bruk av industrielle lasere: integrering av ny teknologi i en fabrikk gjør produksjon mer autonom, billigere og mer effektiv.

IIoT blir ansett som banebrytende for den moderne fabrikken. Tilkoblede fabrikker kan overvåke og kontrollere nesten alt i produksjonsprosessen, og kan administreres fra fabrikken eller eksternt. Tilkobling akselererer automatisering og gjør det også mulig for produksjon å dra nytte av kognitiv analyse, maskinlæring og store data, gir innsikt i effektiv produksjon for ulike enheter og optimalisering av vedlikehold og bruk av utstyr. Det samlede resultatet er effektiv fabrikkledelse som både øker kvalitetssikring og reduserer kostnader. Ifølge markedsundersøkelsesfirmaet Gartner kommer IoT-teknologi til å være inkludert i 95 prosent av all elektronikk for nye produktdesign innen 2020, inkludert bruk av IoT i de industrielle stedene for å bygge disse enhetene.

Lasergraverte metallmerker i anodisert aluminium
Laserens evne til å merke produkter med en bestemt kode eller ID gir merverdi til en smart fabrikk, og er en måte å hindre forfalskning av materialer.

3D-utskrift har fått mye oppmerksomhet de siste årene takket være funksjonen til å bygge nesten alle typer enheter eller produktet på en rimelig måte. En stund var 3D-utskrift begrenset til produksjon av plast, og skrev ut dette materialet lagvis. Ter imidlertid forbedret og mange selskaper har kapasitet til 3D-utskrift av metall, betong og andre materialer som erstatning av for eksempel bildeler, flyvinger, betongbroer, boliger og mye mer. Det opprettes til og med gårder med 3D-skrivere som kan kjøre døgnet rundt og har minimal kontakt med menneskelige arbeidere mens de produserer enheter og deler.

Bruk av roboter i fabrikker har økt betydelig de siste fem årene. De finnes nå i fabrikker, produksjonslagre og i logistikk. For tiden vektlegges samarbeidende roboter ("cobots"), som jobber side om side med menneskelige arbeidere mot et felles mål. Noen "cobots" er bare mekaniske armer som kan brukes til oppgaver som sveising eller forming av kretskort eller tilkopling av elektronikk; andre er større maskiner som kan løfte tungt eller til og med lage mat. En fersk undersøkelse av MIT viste at en robot som arbeider med en person i en fabrikk, er mer effektiv enn én robot eller én person som jobber alene. Undersøkelsen viste også at dette scenariet redusert uproduktivitet med 85 prosent. Smarte fabrikker ønsker å bruke "cobots" slik at mennesker ikke må utføre farlige oppgaver, men også for å forhindre at roboter helt erstatte den menneskelige arbeidsstokken. "Cobots" er fortsatt tidlig i bruksfasen, men det forventes at de vil føre til forstyrrende muligheter i produksjonssektoren.

En pilk med metallplater merket med en fiberlaser
Lasergravering kan gi merker av høy kvalitet, som leses enkelt av strekkodeskannere, RFID-skannere eller annet inventarsporingsverktøy.

I mellomtiden, økende bruk av industrielle lasere i industrien kan sees i programmer som laser materialet behandling, laser micromachining, laser merking og laser gravering. Laserteknologi gir fabrikker muligheten til å skape merverdi for produktene de lager. Eksempler inkluderer gravering av egendefinerte navn eller logoer, strekkoding av flere produkter samtidig, legge til identifikasjonsmerker for å hindre forfalskning og produksjon av en rekke lasermerker på forskjellige materialer som bart metall, belagt metall, anodisert metall og belagt metall. I hvert tilfelle kan arbeidet utføres svært detaljert.

Lasergravering bidrar også til å beskytte intellektuell eiendom ved å kunne legge til serienumre, tidsangivelser, delenumre, komponentetiketter, datamatrisekoder, merkevarebygging og bransjespesifikke koder – i alle tilfeller er det et kvalitetsmerke som kan enkelt leses av strekkodeskannere eller andre lagersporingverktøy som er avgjørende for en smart fabrikk. I tillegg kan laser systemer være koblet til et fabrikknettverk som en manifestasjon av IIoT, noe som gir nye muligheter for vedlikehold, overvåking, drift, ekstern feilsøking og kundestøtte.Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du integrerer laserskjæring og -gravering i fabrikken, kan du fylle ut skjemaet på denne siden eller ringe oss på nummeret nedenfor for å diskutere programmet og sette opp en demonstrasjon med distributøren i området ditt.


Telefon: +47 55506630

Få gratis brosjyre og vareprøver

Motta brosjyrer og prøver, og få mer informasjon fra oss eller den lokale forhandleren.

*
*
*
*
help desk software
Portions of this page translated by Google.