Seks tips for å maksimere laserproduksjonen din

Bruk disse tipsene for å sørge for at du får mest mulig ut av tiden og laseren din!

Tre gravert med «produktivitetstips»

Noe av det som er så fint med systemer for lasergravering og -skjæring, er hvor fort de kan frese et mønster eller skjære ut selv de mest intrikate designene. Laserbrukere ser likevel alltid etter nye måter å øke produktiviteten på. Bruker du laseren så effektivt som mulig? Her er noen tips og triks du kan bruke for å sørge for at du utnytter laserens hele potensiale.

1. Graver flere elementer i én batch.

En ting som reduserer produksjonstiden er å skrive ut flere elementer. Hvis du har et prosjekt som krever at du skriver ut mer enn ett av det samme designet eller lignende design – for eksempel plaketter eller ølbrikker – kan du skrive ut flere stykker på én gang, i stedet for bare ett. Vi har funnet ut at brukere kan oppleve økte tidsbesparelser på opptil 37 % ved å gravere i batch. Hvor mange ting du kan gravere på én gang avhenger av bordstørrelsen, så for å gjøre dette må du utvide sidestørrelsen i grafikkdesignprogrammet ditt til å samsvare med hele bordstørrelsen til laseren. Du kan deretter fylle opp et helt bord med en type gjenstand og gravere alle sammen på én gang. Det kan også være nyttig å bruke en jigg til å spre elementene med riktig avstand.

En jigg full av lasergraverte Jenga-biter

2. Juster oppløsningen

Oppløsningen er en annen faktor du må vurdere når du vil øke produksjonen. Det er viktig å få klare bilder i alle graveringsjobber, men jo høyere DPI-en er, jo lengre tid tar det å gravere. DPI betyr prikker per tomme (dots per inch), og jo høyere DPI-en er, jo tettere sammen er de graverte prikkene. Dette fører til gravering som gir svært detaljerte bilder, men det kan ta lengre tid enn du ville foretrukket. Ved å senke graveringsoppløsningen litt kan du øke tidsbesparelsene med opptil 33 % eller mer. For å kompensere for en lavere oppløsning kan du vurdere å bruke forskjellige utjevningsmønstre som finnes i Epilog-utskriftsdriveren. Utjevning tar de visuelle prikkmønstrene som kan ses med lavere DPI og randomiserer dem, noe som skjuler en lavere oppløsning. Ved å finne riktig kombinasjon av oppløsning og utjevningsmønster kan du oppnå resultater som både ser bra ut, og som tar mindre tid å produsere.

Lasergravering av trekjevle.

3. Bruk fargekartlegging

Du kan også bruke fargekartlegging for å spare tid ved gravering. Hvis du for eksempel har et design med tre kolonner, som hver har omtrent 20 navn. Som standard ser laseren dette som ett bilde, og laserhodet beveger seg over de tomme feltene mellom kolonnen for å gravere hele grafikken slik du sendte den for å skrives ut. Hvis du bruker fargekartlegging, kan du hoppe over alle de tomme områdene ved å tildele hver kolonne en forskjellig farge og en tilknyttet graveringsrekkefølge. Med denne metoden graverer laseren én kolonne om gangen, og den beveger seg bare over de tomme områdene mellom kolonnene når det er på tide å begynne på det neste navnesettet. Med denne fremgangsmåten kan du spare opptil 43 % avhengig av elementene du graverer.

Tre kolonner med navnefarger kartlagt i Corel Draw.

4. Forhåndsgravering av elementer

Tilpassing med et personlig preg er utrolig populært, og dermed en flott forretningsmulighet, men frittstående jobber kan være ineffektive. Det kan ta opp mye av produksjonstiden hvis du må laste opp det samme designet om igjen flere ganger. Vi foreslår å forhåndsgravere et inventar med populære varer før bestillingene kommer inn. Bruk dette skjærebrettet som et eksempel. Du kan enkelt forhåndsgravere hovedgrafikken til dette designet på en batch med skjærebrett. Når bestillingen kommer inn, legger du en av de forhåndsgraverte brettene inn i maskinen og legger til et etternavn eller en annen egendefinert frase i stedet for «bestill her»-delen. Dette lille tillegget tar lite tid sammenlignet med å skrive ut hele designet på nytt. Ved å gjøre grovarbeidet på forhånd kan du unngå flaskehalser i den daglige arbeidsflyten.

Lasergravert skjærebrett av tre.

5. Bruk midtpunktsgravering

Et annet tips er å bruk midtpunktsgravering for raskt å konfigurere spesialjobber på elementer som telefoner, premier eller alle slags andre ting som krever sentrert tekst eller grafikk. Midtpunktsgravering gjør det lett å jobbe med elementer med forskjellige størrelser utenå måtte lage en egendefinert mal for hver enkelt. Denne funksjonen lar brukeren flytte laseren for hånd for å sentrere objektet som graveres. Sett midtpunktet som den nye startposisjonen, så bruker laseren dette punktet for å plassere grafikken riktig. Med denne metoden sparer du mye tid sammenlignet med konfigurering av egendefinerte filer og jigger.

En premie av akryl som er gravert med midtpunktsgravering

6. Bruk Job Manager

Den siste tingen vi foreslår at du drar utnytte av, er Epilog Job Manager. Job Manager er en enkel måte å strømlinje arbeidsflyten for laserprosessering. Dette er en utrolig måte å spare tid på som gir deg tilgang til registrering av jobbtid, en database med materialer og mye mer. Du kan skreddersy programvaren slik at du enkelt kan finne og gjenta jobber med et enkelt knappetrykk.

Skjermdump av Epilog Job Manager-programvaren.

Forhåpentligvis kommer disse tipsene og triksene til å hjelpe deg med å gjøre graverings-/skjærejobbene dine mer tidseffektive og produktive. Ha det bra med laseren!Kan en laser hjelpe deg med å bli mer produktiv? Fyll ut skjemaet på denne siden for å motta en brosjyre med hele produktserien med graverte og skårne eksempler, eller ring nummeret under for mer informasjon.


Telefon: +47 55506630

Få gratis brosjyre og vareprøver

Motta brosjyrer og prøver, og få mer informasjon fra oss eller den lokale forhandleren.

*
*
*
*
help desk software