Spørsmål og svar: Lasergravering og skjæring Industry Outlook

Et intervju med James Stanaway om den stadige utviklingen av lasergraverings- og skjæreindustrien.

En Epilog lasermaskin etser i en glassbrikke

En 2017 Grand View forskningsstudie spår at det globale markedet for laserskjæremaskiner vil nå USD 6,72 milliarder innen 2024. Denne økningen kan delvis skyldes økende bruk av CO2, fiber og Yttrium Aluminum Garnet (YAG)-lasere i merke-/skjæreapplikasjoner i forbrukerelektronikk og industrisektorer, som driver frem etterspørselen etter disse typene systemer.

Ifølge rapporten, forventes at forbrukerelektronikksektor vil ha størst vekst på grunn av økt etterspørsel etter materialebearbeiding, som krever lasergravering og skjæring. Sluttmarkeder erstatter også i stadig større grads kjæreteknologi med lasergravering. Teknologiske fremskritt gir produsenter muligheten til å få konkurransefortrinn ved at de implementerer laserskjærermaskiner.

Markedssjef i Epilog Laser, James Stanaway, belyser industrien, markedsutsiktene, trender og medvirkende vekstfaktorer i følgende intervju.

1. Hvilke faktorer skal produsenter vurdere når de velger en lasergraveringsmaskin?

Som produsent som ser på en lasergraveringsmaskin, finnes det flere spørsmål du skal svare før du starter prosessen. Det første jeg ville spørre om, var hvilke materialer du skal jobbe med. Dette vil hjelpe deg å finne typen lasersystem du trenger – CO2 eller fiber. Deretter må du bestemme maks.-størrelsen på materialet du må få plass til i maskinen. Det vil hjelpe deg å innsnevre modellen i systemet du skal se på. Dette kan også avgjøres av plassbegrensninger i forretningen din. Når du har bestemt deg for laserkilde og modellstørrelse, skal du deretter se på wattstyrke. Den beste måten å finne dine behov for laserwattstyrke, er å finne ut maks.-tykkelsen på materiale du må skjære gjennom og hvor mye av produktet du må gravere på en dag. Mens andre faktorer kan dukke opp underveis, er disse grunnfaktorene et fint sted å starte.

2. Hva er den raskest voksende industrien for lasergravering? Hvor skjer hoveddelen av kjøpeaktiviteten?

For det raskest voksende segmentet, ser vi den største økningen i utdanningsinstitusjoner som skaffer seg lasere. Det er det perfekte verktøyet for studenter i alle typer undervisning, fra ingeniørteknikk, til arkitektur, til DAMP-timer. Mange universiteter legger også til store makerspace til sine studiesteder, som er et stort trekkplaster for rekruttering.

På produksjonssiden er den største økningen i laserbruk for kvalitetskontroll og ID/sporing. Lasergravering kan besørge gravering av serienumre, tidsstempler, delenumre, komponentetiketter, etsing av strekkode, merking med datamatrisekode, merkevarebygging og industrispesifikke koder. Laseren gir et merke av meget høy kvalitet, som leses enkel av strekkodeskannere, RFID-skannere eller annet inventarsporingsverktøy.

Produksjonsanlegget til Epilog Laser

3. Hvilke trender ser du tar tak i utviklingen av laserskjærings-/merkemaskiner?

Det finnes alltid spennende nyvinninger som vi jobber med hos Epilog, men det største fokusområdet akkurat nå, ligger i brukergrensesnittet. Vi jobber virkelig med å gjøre hele prosessen fra design til fullført produkt - så enkel som mulig for brukeren.

4. Er interessen for kjøp av lasergraveringsmaskiner og lasergravering generelt økende, er den på samme nivå eller synker den?

Den er definitivt økende – både på B2B-siden så vel som B2C. For forbrukere, ser de en utrolig teknolog som gir dem mulighet til å gjøre så mye forskjellig – de tenker umiddelbart på å starte en bedrift rundt lasergravering. På B2B-siden, kommer produsenter til oss med én spesiell applikasjon i tankene. Når de har tatt levering og begynner å ta systemet i bruk for den applikasjonen, blir de klar over alle de andre tingene de kan håndtere internt med sin egendefinerte laser-skilting, lage premier til ansatte, tilpasse reklameartikler, og mye mer.

5 Hvilken tilbakemelding får du fra førstegangskjøpere av lasermerking?

Jeg kan ikke fortelle hvor mange ganger jeg hører, "Jeg skulle ønske jeg hadde kjøpt en maskin med høyere wattstyrke" eller "Jeg skulle ønske jeg hadde satset mer." De som kjøper lasermaskiner for første gang, sliter mellom å velge maskin av riktig størrelse til sitt bruksområde og finne riktig wattstyrke for sine behov. Mesteparten av tiden velger de plasshensyn, som er svært viktig – vi hører aldri, "Jeg skulle ønske jeg hadde kjøpt en mindre lasermaskin." Menn wattstyrken påvirker ytelsen; en maskin med høyere wattstyrke vil kunne merke et bord fullt av deler raskere enn et system med lavere wattstyrke. Det er viktig å pare systemet av riktig størrelse med den mest effektive watt-konfigurasjonen.

Epilog Laser Fusion M2 med akrylbrikker

6. Hvordan ville du vurdere en industri som nettopp har begynt å dra nytte av implementering av lasermerkingsteknologi?

Det er vanskelig å svare på, bare fordi vi snakker med folk i så mange forskjellige industrier. Jeg får vel si at det er en industri som allerede brukte lasere, men selskapene gjør det forskjellig nå. Det finnes mange bedrifter som setter bort prosessene med logo og identifisering, og oppdager hvor rimelig det er å gjøre det internt. Mange begynner å innse at lasere er blitt rimeligere i innkjøp de siste årene, slik at de kan has internt. Da kan forretninger ha bedre kontroll over prosessen og ytelsen, i tillegg til å spare penger i forhold til at det tidligere ble satt bort.

7. Hvilke forbedringer trengs for å kunne se at flere laserskjærere/graveringsmaskiner brukes i produksjonsindustrien?

Den største forespørselen vi får fra produksjonsindustrien er til automatisering og bordstørrelse. Epilogs største system er 40" x 28", som er signifikant; men produsenter som lager storskala-artikler kan likevel trenge noe større for å få plass til dem. Lasergraverings- og skjæresystemer er heller ikke automatiske ennå, altså trengs noen til å legge materiale i systemet og sende jobben. Likevel veier brukervennlighet og kvalitet opp for det som eventuelt mangler for noen produsenter. I tillegg vet du aldri hva fremtiden bringer hos Epilog.

8. Hva anser du som fordelene med å kjøpe en Epilog graveringsmaskin, sammenlignet med andre produsenter av lasergraveringsutstyr?

Det er mer konkurranse enn noensinne i lasermarkedet, så vi fokuserer virkelig på noen få saker som skal skille seg ut. For det første, har kvaliteten på graveringen alltid vært noe vi har vært stolt av. Med systemene våre kan du gravere bilder av høyeste kvalitet, selv ved høyeste hastigheter. Når du ser på vår prøve av Aztec-kalenderen, viser den virkelig dette – vi kan gravere dette utrolig detaljerte bildet selv i svært liten størrelse med vår standardlinse, selv ved 100 % hastighet.

Aztec-kalenderen gravert med en Epilog Laser-maskin

Årsaken til at vi klarer å oppnå denne graveringen av høyere kvalitet, går egentlig tilbake til kvaliteten på komponentene vi bruker i systemene våre og hvor raskt vi kan avfyre laserrøret. Hos Epilog snakker du med ansatte som har vært her i 15, 20, til og med 25 år, fordi de elsker bedriften og er stolt av systemene vi designer. Fra produksjonslinjen til teknisk supportavdeling til salgsteamet, har alle tro på å produsere det best mulige produktet slik at kundene våre kan lykkes.Ser du for deg en Epilog Laser i fremtiden? Fyll ut skjemaet på denne siden for å få tilsendt brosjyre med hele produktlinjen med graverte og skårne prøver, eller ring nummeret under for mer informasjon.


Telefon: +47 55506630Få gratis brosjyre og vareprøver

Motta brosjyrer og prøver, og få mer informasjon fra oss eller den lokale forhandleren.

*
*
*
*


help desk software