Laser cut clear acrylic letter 'E'

Akryltyper

Før du begynner å eksperimentere med akryl i laseren, er det viktig å forstå de forskjellige typene av dette underlaget. Det er faktisk to typer akryl som er passende for bruk med laseren: støpt og ekstrudert.

Støpt akryl-plater er laget av flytende akryl som helles over i former som finnes i forskjellige former og størrelser. Det er denne akryltypen som blir brukt i de fleste trofeer du ser på markedet. Støpt akryl er ideell for gravering fordi det får en frostet, hvit farge når det blir gravert. Støpt akryl kan skjæres med laser, men dette vil ikke resultere i flammepolerte kanter. Dette akrylmaterialet er bedre egnet for gravering.

Den andre akryltypen er kjent som ekstrudert akryl, og er et veldig populært materiale for skjæring. Ekstrudert akryl dannes gjennom en produksjonsteknikk med høyere volum, og er derfor vanligvis rimeligere enn støpt. Det reagerer veldig annerledes på laserstrålen. Ekstrudert akryl kan skjæres rent og jevnt, og vil få en flammepolert kant når den laserskjæres. Men når det blir gravert, vil du i stedet for et frostet utseende, få en klar gravering.

Laserskjæring av akryl

Du bør heve materialet slik at det ikke berører skjærebordet, for å oppnå de beste resultatene når du skjærer akryl. Dette vil i stor grad redusere baksiderefleksjon og forekomst av merker etter rutenettet på materialet, etter at det er blitt laserskåret.

Med Epilog sitt Pin Table har du det perfekte tilbehøret som hjelper deg med å få de perfekte kuttene på ekstrudert akryl. Med denne hendige enheten kan du heve og støtte akrylen for å oppnå bedre kvalitet på kantskjæringen. Med Pin Table inkorporeres flyttbare tapper, som kan plasseres hvor som helst i platens rutenett som har hull med en tommers(25,4 mm) avstand. Akrylen blir hevet og støttet på steder hvor laseren ikke kommer til å skjære. Det er dette som hjelper til med å eliminere baksiderefleksjonen. Med Pin Table kan du også plassere tapper for å støtte små eller intrikater deler som vanligvis ville falt ut av skjæremønsteret.

Hvor tykk akryl kan du skjære?

Dette vil avhenge av laserskjærerens wattstyrke.

En 30 eller 40-watts Epilog-system vil skjære gjennom opptil en kvart tomme med akryl. Etterhvert som du øker wattstyrke, vil du også kunne øke tykkelsen du kan arbeide med. En 50 eller 60-watts maskin vil gi deg muligheten til å skjære gjennom nærmere 3/8" med akryl, og et 75 eller 120-watts system vil gi deg muligheten til å skjære nærmere 1/2" eller muligens 3/4" i to omganger.

Laserskjæringshastigheter

Det er vanligvis best å bruke relativt lav hastighet og høy effekt under skjæring av akryl. Denne skjæreprosessen gjør det mulig for laserstrålen å smelte kantene på akrylen, og i hovedsak produsere en flammepolert kant.

I dag er det flere akrylprodusenter som produserer forskjellige støpte og ekstruderte akryler i forskjellige farger, teksturer og mønstre. Med så mye variasjon er det ikke rart at akryl et et veldig populært materiale for laserskjæring- og gravering.

Lasergraveringsakryl

Laserbrukerne graverer for det meste akrylens bakside for å produsere en gjennomsiktig effekt som kan ses fra forsiden. Dette kan du ofte se på trofeer av akryl.

Akrylplater har vanligvis en beskyttende selvklebende film på forsiden og baksiden for å forhindre riper. Vi anbefaler at du fjerner det beskyttende selvklebende papiret fra akrylens bakside før gravering, og at du lar det beskyttende laget på forsiden bli værende for å forhindre riper mens du håndterer materialet. Ikke glem å reversere eller speile kunstverket ditt før du sender jobben til laseren, siden du kommer til å gravere baksiden.

Akryl graveres generelt godt med høye hastigheter og lav effekt. Det skal ikke mye laserkraft til for å merke akrylen. Hvis effekten er for høy, vil du legge merke til noe forvrengning i materialet.

Interessert i en lasermaskin for skjæring av akryl?

Fyll ut skjemaet på denne siden for å få tilsendt en produktbrosjyre, samt laserskårete- og graverte vareprøver.

Hvem er noen av hovedleverandørene av akryl?

Du kan anskaffe støpt og ekstrudert akryl fra en rekke materialleverandører. Her er noen vanlige kilder.

Finn flere materialleverandører i Bransjelink-oppføringene våre.

Generelle laserbehandlingstips for akryl

2 Sørg for å velge riktig akryltype til applikasjonen din. Husk at støpt akryl er bedre for gravering, mens ekstrudert akryl er bedre egnet for laserskjæring.

3 Hev akrylen ved hjelp av Epilog sitt Pin Table, eller andre støtter, for å eliminere baksiderefleksjon.

Hvilke typer akrylprosjekter kan du lage?

Akryl er et holdbart og praktisk materiale for laserbehandling. Utvalget av farger og teksturer gjør dette materialet ideelt for alle slags ting:

  • Utsalgsskilt
  • Retningsbestemt skilting
  • Øredobber/anheng/knapper
  • Containers/boxes
  • Cake/cupcake toppers
  • Custom awards
  • Holiday ornaments
  • And much more!
All Applications
help desk software
Portions of this page translated by Google.