Hva trenger jeg til lasermaskinen min?

Få kunnskap om hvilken programvare og hva slags utstyr du trenger for å komme i gang med lasermaskinen. 


Epilogs laserutstyr har et svært brukervennlig design, og det er enkelt å komme i gang med én av våre maskiner. Når du setter opp et lasersystem, er det noen få andre ting du må ha eller anskaffe deg. Det er viktig å forstå hva disse tingene er, slik at du kan innlemme dem i budsjettet og arbeidsområdet på riktig måte. Her tar vi en titt på hva du trenger for å kunne innlemme en lasermaskin i nåværende drift.

For å komme i gang med lasermaskinen, vil du også ha behov for en datamaskin, grafikkprogramvare, ekshosoppsett og eventuelle tilbehør til maskinen som du velger.


 • Lasermaskin
 • Laserskjærings-/graveringssystemer rangerer i pris fra ca. USD 14 500 til rundt USD 73 000 (amerikanske priser), basert på størrelsen på graveringsbordet og laserens wattstyrke. En maskin med høyere wattstyrke graverer og kutter raskere enn systemer med lavere wattstyrke, og med høyere wattstyrke kan du i tillegg kutte gjennom tykkere materialer. Alle lasere som produseres av Epilog er luftkjølte, slik at du ikke har behov for en separat ekstern vannbeholder, slanger eller en resirkulasjonspumpe.


 • Datamaskin
 • Du trenger en datamaskin slik at du kan jobbe i grafikkprogramvaren du velger, i tillegg til i Epilog Laser-programvarepakken som du styrer laseren fra. Fra datamaskinen vil du opprette og / eller skrive ut grafikken, samt konfigurere laseren slik at den oppnår kutte- og graveringsresultatene du ønsker. Alle nye Epilog-systemer er kompatible med Windows 10, 8 og 7. Vi anbefaler følgende maskinvarespesifikasjoner for laserapplikasjoner.

  RAM (Random Access Memory)

  RAM avgjør hvor mye datamaskinen kan gjøre til enhver tid. Mer RAM tilsvarer generelt sett større effektivitet. De fleste datamaskiner leveres med minst et par gigabyte med RAM, men du bør forsikre deg om at du har minst 512 MB RAM tilgjengelig slik at du kan kjøre laserrelatert programvare.

  Prosessorhastighet

  Prosessorhastigheten påvirker hvor problemfritt programvaren fungerer. En raskere prosessor sikrer at programvaren fungerer godt, noe som gir deg muligheten til å gjøre flere oppgaver på mindre tid. Prosessorhastigheter måles i gigahertz (GHz). Du trenger en prosessor på minst 2,0 GHz.

  Harddisk

  Dette er det permanente minnet i datamaskinen hvor du lagrer grafikkfiler, samt installerer grafikkprogramvaren og Epilog Laser-programvarepakken. Hvor mye plass du trenger er avhengig av hvor mange filer du jobber med. Noen brukere mener at man aldri kan få en stor nok harddisk, men for de fleste laserrelaterte bruksområder vil en harddisk på 20 eller 30 GB være tilstrekkelig til flere års lagring.


 • Grafikkprogramvare
 • Når du jobber med laseren, sender du grafikk til maskinen ved å skrive det ut fra et grafikkprogram. Epilog har et åpen arkitektur-design, noe som betyr at du ikke er låst til proprietære programvarer og kan bruke nesten alle Windows-baserte grafikkprogrammer. De fleste Epilog Laser-operatører bruker CorelDRAW, men du kan også bruke Adobe Illustrator, AutoCAD eller andre programmer du allerede kjenner til.


 • Avtrekksvifte
 • Skjæring og gravering med en laser produserer røyk og rusk når laseren brenner vekk materialer du jobber med. For å bevare helsen og tryggheten til laseroperatøren og de rundt dem, er det obligatorisk at du tømmer luften fra systemet. Den uttømte luften kan ventileres til utsiden eller inn i et bærbart filtreringssystem.

  Avtrekksblåser

  Den enkleste måten å tømme luften fra laseren, er å koble til en avtrekksblåser via kanal. Denne blåseren vil trekke luften ut av maskinen, og deretter skyve luften gjennom kanalen til stedet du leder den til. Et enkelt oppsett kan lede luftstrømmen direkte til utsiden, mens et mer sofistikert oppsett kan koble avtrekket til et større luftstrømssystem. Din tilnærming vil avhenge av arbeidsområde og budsjett. Vi anbefaler at du konsulterer en HVAC-fagperson for å finne ut hvordan du best kan integrere en avtrekksløsning i arbeidsområdet, og for å bekrefte at du overholder lokale forskrifter. Hvis du ikke kan ventilere utendørs, må du kjøpe en bærbar filtreringsenhet, noe vi vil diskutere nedenfor.

  ...eller en filtreringsenhet

  Et filtreringssystem er en frittstående avtrekksenhet som trekker luft fra laserens arbeidsområde via kanaler og leder den gjennom et filter som fanger opp skadelige partikler. Disse enhetene er mer mobile enn andre avtrekksoppsett, så hvis du har planer om å reise med laseren, eller flytte den rundt ofte, kan et filtreringssystem være det rette valget for deg. Hvis du kan ventilere utendørs, vil du ikke ha behov for dette alternativet, men hvis du planlegger å bruke en bærbar filtreringsenhet, kan din regionale eller lokale Epilog-distributør anbefale en produsent og modell.


 • Valgfritt tilbehør
 • Avhengig av hvilket lasersystem du velger, har vi et utvalg med tilgjengelig tilbehør. Dette tilbehøret utvider maskinens egenskaper, og åpner døren til nye produksjonsmuligheter. Et utvalg populære tilbehør er beskrevet nedenfor.

  Rutenett til vektorskjæring

  Epilog Laser-maskiner leveres med et graveringsbord som standard. Hvis du skal kutte med laseren, bør du sørge for at du har et vektorkuttrutenett i tillegg. Designet på kuttenettet minimerer hvor stor del av arbeidsbordsoverflaten som er i kontakt med materialet ditt. Dette reduserer oppbygging av rester og minimerer tilbakeslag som kan oppstå ved at laseren skjærer gjennom materialet og derettermøter en flat overflate på den andre siden. Du bør bruke et vektorkuttrutenett når du bruker laserskjæreren, siden dette vil gi deg renere og tryggere kutt.

  Air Assist-kompressor

  Dette et en populær funksjon som blåser en konstant luftstrøm på punktet hvor laseren fokuserer og brenner vekk materialer. Dette reduserer mulige oppblussinger fra brennbare materialer, reduserer rester og lar deg kjøre laseren saktere for å kutte gjennom tykkere materialer. Noen av maskinene våre har innebygde Air Assist-kompressorer, som Fusion Pro 48, mens andre krever at det festes på en ekstern kompressor. Vi anbefaler på det sterkeste en Air Assist-kompressor hvis du planlegger å kutte med laseren.

  Maskiner i Fusion Edge-serien har blitt forhåndsinstallert for Air Assist, slik at alt du må gjøre er å feste en liten kompressorpumpe på baksiden av maskinen. Pumpen kan enten kjøpes via Epilog-representanten din, eller du kan koble til eksisterende trykkluftsforsyning til beholderen på baksiden av maskinen.

  Rotor

  Hvis du vil etse glass, krus, vinflasker og andre sylindriske gjenstander, trenger du et roterende feste. Med et roterende feste plasserer du produktet på rullene, og laseren roterer automatisk objektet etterhvert som det graveres, noe som gir deg skarpe, fokuserte graveringer på sylindriske overflater.

  PhotoLaser Plus

  PhotoLaser Plus (PLP) er en programvarepakke som lar deg ta gravering av bilder til et nytt nivå ved hjelp av enkel behandling av bilder for gravering på alle typer materialer. Gravering av bilder er en svært populær laserapplikasjon, og PLP kan hjelpe deg med å skape bildegraveringer med den høyeste kvaliteten i bransjen. Ta en titt på denne videoopplæringen for å se PLP i aksjon.

  Selv om lasermaskinen er det viktigste verktøyet for å etablere tilpasningstjenestene dine, er det viktig å vurdere hvilke tilleggskomponenter du trenger - både på kort og lang sikt - som vil forbedre oppsettet og sikre suksess.

  Er det på tide å innlemme graverings- og kuttetjenester i virksomheten din? Ta kontakt med Epilog i dag og avtal en demonstrasjon slik at du kan se våre systemer i aksjon!

  Telefon: +47 55506630

Få gratis brosjyre og vareprøver

Motta brosjyrer og prøver, og få mer informasjon fra oss eller den lokale forhandleren.

*
*
*
*
help desk software