Lasergraverte stempler av MDF og akryl for preging av lær

En morsom måte å bruke lasermaskinen på for å oppnå et unikt utseende på lær.

Velkommen tilbake til Epilog studio! I denne prosjektoversikten ser vi på lasergravering av MDF og akryl for å lage stempler for preging av lær. Se videoen ovenfor, eller les om prosjektet nedenfor, for å se hvordan vi tok noen MDF- og akrylvarer og brukte dem for å stemple lærlapper.

Du kan oppnå veldig tydelige, skarpe graveringer på lær (se lær-siden vår for mer informasjon) med en Epilog Laser-maskin. Men denne stemplingsteknikken er et flott alternativ som vil gi deg et annet endelig utseende. Å trykke lær med et stempel opprettholder i stor grad materialets overflateutseende og -tekstur, og er et raskt, levedyktig alternativ til håndskjæring, CNC-ruting eller 3D-utskriftsstempler.

Klargjøring av kunstverket vårt

Vi begynte med en håndfull forhåndskuttede lærlapper, og klargjorde noen kunstverk på forhånd. Dette trinnet vil være kjent hvis du har klargjort grafikk for en laser før. Grafikken vår er svart og hvit, og de svarte områdene indikerer hvor laseren skal skyte. Vi kommer til å gravere bort materialet rundt logoene og teksten vår, slik at grafikken blir igjen og danner den «hevede» delen av stempelet.

Det viktigste å huske på når det gjelder grafikken for dette prosjektet, er å sørge for at vi speiler kunstverket vårt. Når et stempel presses inn i et materiale, vil det resulterende avtrykket på dette materialet være et omvendt bilde av stempelet. Så hvis vi vil at bildet på lærlappene, må vi speile grafikken på stempelet.

For enkelthets skyld designet vi stemplene våre i samme størrelse og med samme form som lærlappene. Dette er ikke nødvendig, men vil hjelpe oss med å justere stemplene senere. Siden kantene på stemplene vil stemme overens med kantene på lappene, vil vi være i stand til å matche dem og enkelt garantere grafikkplasseringen. Det fine ved å bruke en laser er at vi kan kutte stemplene i den størrelsen eller formen vi trenger, eller vi kan lage tilpassede, brukervennlige stempler for et hvilket som helst antall produkter.

Skrive ut stemplene

Vi brukte den nyeste maskinen vår i dette prosjektet, en 120-watt Fusion Pro 48. Denne maskinen leveres med vårt innebygde IRIS™ kamerasystem som gjør det veldig enkelt for oss å bare klikke-og-dra og kopiere-og-lime inn kunstverket vårt på materialet. Dette er en veldig praktisk funksjon i Fusion Pro, men dette prosjektet kan absolutt gjennomføres i en av de andre maskinene våre.

Graveringsinnstillinger
Maskin: 120 Watt CO2 Fusion Pro
DPI600 Hastighet40 % Strøm100 %
(Påse at du ser innstillingene for anbefalte materialer i maskinens håndbok.)

Vi maskerte MDF- og akrylplatene våre for å beskytte overflaten på materialene. Vi anbefaler å bruke forhåndsmaskerte materialer, eller bruke din egen maskering på overflateområdet der du har tenkt å gravere og kutte stemplene. Dette er ikke nødvendig, men vil gjøre prosessen mye enklere lenger fremme ved å redusere mengden rengjøring som må gjøres etter graveringen. Dette vil også bidra til å beskytte stempelets overflate mot riper under rengjøringsprosessen, og sikrer at overflaten forblir helt jevn slik at ingen urenheter overføres fra stempelet til lærlappene under pregingen.

Oppnå ekstra dypde

Vi ønsker å sikre at den hevede grafikken på stemplene er dyp, slik at baksiden på stemplene (områdene hvor vi har gravert vekk materiale) ikke blir presset inn i læret og etterlater et avtrykk, når vi presser dem inn i læret. For å oppnå denne dybden, kjørte vi graveringsjobben en gang til. Dybden du ender opp med, avhenger veldig av wattstyrken på laseren din og hvilket type materiale du bruker til stemplene. I 120-watt systemet vårt gjorde to passeringer jobben pent. Hvis du bruker en laser med lavere wattstyrke, kan det være lurt å prøve en tredje passering.

En annen faktor du bør vurdere er materialet du preger. Hvis du har et tykkere materiale og / eller du ønsker et dypere avtrykk, bør du sørge for at den hevede grafikken er tykk nok til å imøtekomme behovene dine. Hvis du derimot har et tynt materiale som krever et tynnere avtrykk, er tykkelsen på stempelet ditt mindre viktig.

Når du kjører flere passeringer, avhengig av brennvidden på maskinens objektiv, anbefaler vi å justere fokuset på laseren litt før du kjører en ekstra passering. Siden du har gravert bort noe av tykkelsen, vil en liten heving av bordet sørge for at laseren din forblir fokusert på overflaten som graveress, noe som gir det beste resultatet kvalitetsmessig. Mengden du må justere vil variere basert på hvor mye materiale som ble fjernet i tidligere passeringer, noe som avhenger av wattstyrke og materiale, men i alle tilfeller vil justeringen sannsynligvis være liten.

Kutting og rengjøring

Etter at graveringsstadiet er fullført, kutter vi ut stemplene våre.

Kutteinnstillinger
Maskin: 120 Watt CO2 Fusion Pro
Hastighet12 % Strøm100 % Frekvens100 %
(Påse at du ser innstillingene for anbefalte materialer i maskinens håndbok.)

Siden vi har gravert bort mye materiale for å oppnå ønsket dybde, er stemplene ganske skitne. Vi tar disse med oss til vasken og skrubber vekk restene.

Vi anbefaler at du begrenser MDF-stempelets eksponering til vann mens du rengjør. MDF er absorberende, og betydelige mengder med vann kan føre til at den brytes ned. Stempelet vårt ble kun eksponert for vann i en kort periode og har holdt seg veldig bra, men kjørelengden din kan variere. For å være på den trygge siden kan du velge å rengjøre MDF-stempelet med en tørr eller fuktig børste.

Når vi er ferdig, vil vi også fjerne den beskyttende maskeringen.

Bløtlegging av lappene

Den siste klargjøringsdelen involverer bløtlegging av lærlappene. Dette er kanskje ikke nødvendig for hvert materiale, men med disse lappene fant vi ut at bløtlegging i vann før pregingen gjorde dem mer fleksible og mottakelige for stemplingsprosessen. Dette tok imidlertid ikke lang tid; Vi la lappene våre i bløt i cirka et minutt.

Preging

Det er nå på tide å teste stemplene våre.

For å få et fint, dypt avtrykk, må stempelet presses godt inn i læret. Vi bruker flere klemmer for å oppnå dette, men en skrustikke vil også fungere veldig bra. Vi bruker et par treblokker for å beskytte materialene våre mot klemmene, og for å spre trykket jevnt.

Vi bruker dette presset i en kort, men vedvarende periode (flere minutter eller så bør gjøre susen), før vi slipper klemmene for å se på resultatet.

Som du ser, ga både MDF og akryl utmerkede resultater med disse lappene. Med begge materialene fikk vi et flott kvalitetsmerke, så det er bare å eksperimentere med materialene du bruker. Akryl er et dyrere alternativ, men ved å bruke klar akryl kunne vi se gjennom grafikken på stemplene våre, noe som gjorde det enda lettere å justere bildene våre med selvtillit. Du kan prøve å bruke tre eller Delrin, eller til og med metall hvis du bruker en fiberlaser.

Vi brukte litt lærbalsam på de pregede lappene våre for å gjøre dem ferdige og gi litt mer kontrast. Hvis du jobber med rålær, kan du også vurdere å bruke litt lærfargestoff. Himmelen er virkelig målet; la kreativiteten din skinne.

Når vi er ferdige, har vi noen veldig særegne pregede lapper. Du skjønner kanskje ikke at de kom fra en laser ved første øyekast, men det gjør de! Hvis du har en lasermaskin tilgjengelig, eller du er ute etter å skaffe deg en, har forhåpentligvis dette prosjektet vist deg en annen måte laserutstyr kan være allsidig på. Frem til neste prosjekt, ha det gøy med laseren!

Er du interessert i å komme i gang med å lage fantastiske prosjekter med en lasermaskin? Fyll ut skjemaet på denne siden for å motta en komplett produktbrosjyre med eksempler på gravering og kutting, eller ring telefonnummeret nedenfor for å få mer informasjon. Våre kunnskapsrike selgere har til sammen flere tiår med erfaring og kan hjelpe deg med å bestemme hva du trenger for å komme i gang.


Telefon: +47 55506630

Få gratis brosjyre og vareprøver

Motta brosjyrer og prøver, og få mer informasjon fra oss eller den lokale forhandleren.

*
*
*
*
help desk software