Laserutfordringen #4: IRIS-kamera - Rammemal for sykkelutstyr

Velkommen til denne episoden av Epilogs Laser-utfordring. Er det mulig å lage en ramme og en mal ved hjelp av IRIS-kamerasystemet?

 1. Vi begynner med å plassere et mattsvart brett og kjededrevet på arbeidsflaten under Fusion Edge-kameraet. Ved hjelp av en del av et mattsvart brett får vi en høy kontrast mellom kjededrevet i metall og bakgrunnen, noe som er viktig for en god automatisk sporing i et senere trinn.

  mattsvart brett for kjededrev

 2. Deretter vil vi bruke autofokusfunksjonen for å fokusere IRIS-kameraet på kjededrevet for å ta bilde i full størrelse.

  lukk lokket og fokuser på kjededrevet

 3. For å ta et bilde med IRIS-kameraet, åpner du Job Manager og klikker på Kameraalternativer-ikonet øverst til høyre

  klikk på kameraikonet øverst til høyre

 4. Velg alternativet Overhead Video for å åpne IRIS-kameraets direktefeed.

  velg overhead-video

 5. Overhead kamerafeeden leverer en visning sett ovenfra av arbeidsområde og inkluderer en automatisk innstilling for lysstyrke og kontrast.

  Du kan også slå av den automatiske funksjonen og justere lysstyrke og kontrast manuelt for å få et egendefinert resultat.

  For dette eksempelet har vil slått av den automatiske innstillingen og justert lysstyrken og kontrasten for å oppnå et resultat med høy kontrast mellom vårt mattsvarte brett og kjededrevet i metall.

  manuell lysstyrke og kontrast

 6. Med en lysstyrke og kontrast som nå er optimalisert for å ta bilde, velger vi knappen Kopier bakgrunnsbilde for å kopiere IRIS Kamera-visningen til datamaskinens utklippstavle.

  kopier bakgrunnsbildet til utklippstavlen

 7. I CorelDRAW kan vil lime inn bildet til et nytt 24" x 12"-dokument, vi kan deretter høyreklikke på bildet og velge Rediger Punktgrafikk for å åpne bildet i Corel PHOTO-PAIN hvor noen flere justeringer vil bli foretatt.

  lim inn bakgrunnsbildet til coreldraw

  høyreklikk på bildet velg rediger punktgrafikk

  åpne bildet i corel photo paint

 8. Velg beskjæringsverktøyet fra verktøyskrinet til venstre og tegn en beskjæringsboks rundt kjededrevet som gir en tilstrekkelig margin rundt utsiden.

  velg beskjæringsverktøyet

 9. Nå skal vi rengjøre tennene til kjededrevet ved hjelp av viskelærverktøyet. Dette vil gi en mye bedre kvalitet i vektorsporingen når vi går tilbake til CorelDRAW.

  rengjøre kjededrevtennene

 10. Velg viskelærverktøyet fra verktøyskrinet til venstre og begynn å klikke og slette eventuelle grå piksler som du ser på tuppene av tennene til kjededrevet.

  velg viskelærverktøyet

  rengjøre kjededrevtennene

  Viskelærverktøyet kommer med noen alternativer for å øke størrelsen og formen på verktøyet, men for dette eksempelet er standardinnstillingene perfekte for å stemme overens med kurven på tuppen på hver kjededrevtann.

 11. Når alle tennene på kjededrevet er rengjort, bruker vi alternativet Inverter farger i PHOTO-PAINT for å invertere fargene i bildet vårt.

  Fra Meny-linjen øverst på skjemen, velger du Bilde > Transformer > Inverter farger for å invertere bildet.

  inverter bildefargene

  iverter fargeresultatene

 12. Nå skal vi fjerne bakgrunnen til bildet, som nå er grå, ved å benytte maskeringsverktøyet med tryllestaven. Klikk og hold på rektangelmaskeverktøyet til venstre og velg maskeringsverktøyet med tryllestaven fra alternativer.

  tryllestavmaske

 13. Klikk på det svarte kjededrevbildet for å opprette et valg av kjededrevet, høyreklikk deretter på valget og velg Bruk smart valg for å maskere fra menyen.

  klikk på det svarte kjededrevområdet

  bruk smartvalget på masken

 14. Som siste trinn før vi går tilbake til CorelDRAW for vektorsporingen vår, vil vi invertere maskevalget ved å klikke på alternativet Inverter maske fra Standard-menylinjen på toppen av skjermen.

  inverter valget til bakgrunnen

 15. Trykk deretter på Slett for å fjerne bakgrunnen.

  trykk på slett for å fjerne bakgrunnen

 16. For å fullføre bildet og gå tilbake til CorelDRAW, klikker vi på Fullfør redigering-knappen i Standard-menylinjen på toppen av skjermen, velg deretter Ja når du blir spurt om å lagre endringene i punktgrafikken

  fullfør redigeringen

  ja for å lagre endringer

 17. Når PHOTO-PAINT har fullført lagringen, går vi over til CorelDRAW for å opprette en vektorsporing av vårt nylig justerte punktgrafikkbilde.

  tilbake i coreldraw

 18. Når vi er tilbake i CorelDRAW med bildet lagret, velger vi Spor punktgrafikk-knappen i Egenskaper-linjen på toppen av skjermen og velger Kontursporing > Lav kvalitetsbilde fra alternativer for å åpne PowerTrace-funksjonen til CorelDRAW.

  spor punktgrafikk med powertrace

  powertrace-funksjon

 19. Vi begynner ved å velge Farge-fanen øverst til høyre i PowerTrace, og angir Fargemodus til RGB og Farger til 2. Disse innstillingene vil forenkle bildevektorsporingen og gi oss et resultat som bare er i svart-hvitt.

  fargekategorialternativ

  angi farge til rgb og farger til 2

 20. Deretter går vi tilbake til Innstillinger-fanen for å foreta et par justeringer i innstillingene for Detalj og Utjevning.

  innstillingerfane for powertrace

 21. Vi angir Detalj til 100 og Utjevning til 31 og klikker på OK nederst på skjermen.

  powertrace-innstillinger av detalj utjevning ok

 22. PowerTrace-funksjonen er ikke perfekt for alle vektorsporingsprosjekter, men for denne konversjonen i svart-hvitt og dette eksempelet, fungerer den veldig bra. Avhengig av de forskjellige faktoren som lysstyrke og kontrast, punktgrafikkbildets DPI og belysning må du kanskje eksperimentere med forskjellige PowerTrace-innstillinger for å oppnå resultatene som du ser her.

  powertrace-fordeler sporing

 23. Når vektorsporingen er fullført, oppretter vi en kopi av resultatene og flytter dem til sides i dokumentområdet for bruk i et senere trinn.

  kopier sett til sides for senere trinn

 24. For å opprette malen for kjededrevet, trenger vi bare uthevningen av kjederingen. For å isolsere uthevningen av kjederingen, høyreklikker vi på vektorgruppen, velger Bryt bort fra menyalternativene og velger deretter de indre kjederinghullene som vi ikke trenger og trykker på Slett.

  bryt kurven opp

  versjon med fylt kjededrev

 25. Når kjederingen nå er isolert, skal vi opprette en mal med 4 kolonner og 2 rader med kjederinghull.

  4x2-matrise av kjededrevdeler

 26. Et raskt notat her, ved å dreie Innretting og Dynamiske støttelinjer under Visning-menyen i CorelDRAW opprettes innretting og matrisen vår for malhullene mye enklere i de neste trinnene.

  innretting av dynamiske støttelinjer

 27. For å opprette malmatrisen, begynner vi ved å velge kjededrevformen, og samtidig som vi holder nede Shift-tasten, drar vi en kopi under originalen og trykker på Mellomrom-tasten for å opprette duplikatet. Slett deretter den ekstra kopien.

  dupliser kjederevets 1. kolonne

 28. Når skal vi velge de to kjededrevformene og gjenta prosessen til vi har opprettet et maloppsett på 4 x 2 av kjederingformer som vil bli hullene våre i malen.

  4x2 for endelig kjededrevplassering

 29. Når velger vi alle kjederingformene, og deretter i Fargepaletten på høyre side av skjemen, høyreklikker vi på Svart og venstreklikker på ingen for å gi kjederingen en svart kontur uten fyllfarge.

  fremhev svart indre fyll og klikk på ingen

  kutte omriss for malkutting

 30. Vi er nå klare til å skrive ut kjederingmalen på laseren. Vi skal konfigurere laserens Prosess-innstillinger for bølgepapp. Det er mange typer materialer som er egnet for maler – for eksempel tre, akryl, graverbar plast og papp. Bølgepapp er et perfekt materiale for en mal for engangsbruk da det er lett tilgjengelig og billig.

 31. Vi begynner denne delen av prosjektet ved å skrive ut filen til Epilog Software Suite.

  skrive ut kjededrevmalen for kutt til laser

 32. I Epilog Software Suite, justerer vi følgende innstillinger:

  Graveringsinnstillinger
  Maskin: 60 watt CO2 Fusion Edge 12
  ProsesstypeVektor Hastighet25 % Strøm100 % Frekvens50 %
  (Påse at du ser innstillingene for anbefalte materialer i maskinens håndbok.)

  Skriv deretter ut filen til laseren.

  software suite-innstillinger

 33. På laseren legger vi bølgepapparket på 24" x 12" på brettet til lasersystemet i venstre hjørne, lukker lokket, fokuserer materialet og trykker på Go-knappen for å begynner kuttejobben.

  legge papp på platen

  laserkutte kjededrevmal i papp

 34. Når jobben er ferdig, fjerner vi alle de unødvendige utkuttene fra brettet og plasserer malen tilbake i posisjon på laserbrettet.

  fjerne ekstra laserkuttet papp

 35. Nå er det tid for å klargjøre kjededrevdelene for gravering.

 36. Hvis vi brukte en Epilog-fiberlaser, kunne vi har markert direkte på kjededrevet, men for dette eksempelet bruker vi Enduramark-metallmarkeringsspray for CO2-lasere, en metallmarkeringsstoff som gir vår Fusion Edge med CO2-laser mulighet til å markere på bare metallkomponenter og -deler.

  fiberreferanse for metalldeler

  enduramark-spray for co2-metallmerking

 37. Vi legger ut kjededrevdelene på et pappark, deretter dekker vi delene nøye med Enduramark svart spray til delen en jevnt dekket med ett lag av metallmarkeringssprayetn.

  spraye delene

 38. Når metallmarkeringssprayen tørker, plasserer vi kjederingdelene i malen klare til lasermerking.

  enduramark-sprayede deler i mal på maskinen

 39. Tilbake i CorelDRAW, har vi brukt malfilen som en mal til å innrette og duplisere markeringsfilen vår til mellomrommene i maler hvor vi plasserer delene.

  endelig fil av coreldraw-mal

 40. Grafikken som vi skal bruke for kjededrevene inkluderer et serienummer, en datamatrisekode, log og beskrivelsestekst for kjededrevet.

  filkonfigurasjon og grafikk

 41. Med grafikken klar, velger vi bare grafikken som vil skal skrive ut for jobben.

  grafikk valgt for utskrift

 42. Deretter velger vi Skriv ut fra Fil-menyen øverst på skjermen og påser at vi klikker på Valg-knappen på alternativene for Utskriftsområde. Før vi klikker på skriv ut, kan vi bekrefte til høyre at vi bare skriver ut grafikken som er valgt til Software Suite, og trykker deretter på Skriv ut.

  valg av alternativ for utskrift

 43. I Epilog Software Suite, lar vi Prosesstypen stå på Graver og justerer parametrene for:

  Graveringsinnstillinger
  Maskin: 60 watt CO2 Fusion Edge 12
  DPI600 Hastighet30 % Strøm100 % Dithering-mønsterStucki GraveringsretningOpp-ned
  (Påse at du ser innstillingene for anbefalte materialer i maskinens håndbok.)

  Deretter klikker vi på Skriv ut-knappen for å sende merkejobben til laseren

  software suite-innstillinger for enduramark-markering

 44. På laseren, fokuserer vi laseren på kjededrevene, og begynner jobben ved å trykke på Go

  trykk på go for å begynne jobben

  graveringseksempler

  cermark-gravering

  cermark-gravering

 45. Når jobben er fullført, sprayer vi kjededrevet med vann og tørker bort ekstra markeringsstoff for å vise den endelige merkingen og det ferdige produktet.

  tørk bort oveflødig markeringsspray med vann

 46. Så der har du det, en mal for kjededrev og grafikk som er opprettet ved hjelp av IRIS-kamerasystemet og Corels Graphic Software Suite. Deretter markerte vi delen ved hjelp av en Epilog Fusion Edge-lasermaskin og Enduramark.

  pappmal

  grafikkmal

  ferdiggraverte deler

 47. Vi håper at disse tipsene og teknikkene vil være til hjelp for at du skal lykkes med ditt neste laserprosjekt. Takk for at du fulgte med, og vi ses neste gang.


Er du interessert i en lasergraveringsmaskin fra Epilog Laser? Fyll ut skjemaet på denne siden for å motta en komplett produktbrosjyre med eksempler på gravering og kutting, eller ring nummeret under for mer informasjon.


Telefon: +47 55506630

Få gratis brosjyre og vareprøver

Motta brosjyrer og prøver, og få mer informasjon fra oss eller den lokale forhandleren.

*
*
*
*
help desk software