Velkommen tilbake til Epilog Studio! I denne episoden vil vi fokusere på personlig verneutstyr med å lage en ansiktsskjerm i akryl som er rask å kutte ut og sette sammen, og designet for å støtte de som befinner seg på frontlinjen under COVID-19-pandemien.

As an alternative to PETG plastic, we’ll be using thin flexible clear acrylic, and we've included various vendors below.

En spesiell takk til Jason Reizner hos Bauhaus Form + Function Lab ved Bauhaus-Universität Weimar, som ligger i Tyskland, for deres creative commons Bauhaus Uni Visor-desingfil. Filen inkluderer et todelt pannebånd som er tilpasset mindre lasere med et arbeidsområde på 24" x 12" (610 x 305 mm) og monteringsinstruksjoner.

 

Last ned grafikk

Nødvendige materialer


Vi brukte en 80-watts Fusion Pro 32:

Akrylkutting

Vektor // Hastighet 20% // Effekt 100% // Frekvens 100%


Kom i gang

I dette prosjektet vil vi ta i bruk Fusion Pro-lasermaskinen med IRIS-kameraregistreringsteknologi. Ved laseren begynner vi med å plassere Crystal Gloss Acrylic-arket på 24" x 12" (60 cm x 30 cm) i lasermaskinen.

Fusion Pro 80-watt Lasermaskin 32 x 20
klart glanset akrylark på laserseng

Deretter bruker vi autofokus-funksjonen, slik at vi får materialet i fokus før kutting.

autofokusering av lasermaskin til klart akryl

Filinformasjon og klargjøring før utskrift

Vi har denne prosjektfilen tilgjengelig for deg i flere formater (CDR, AI, PDF og EPS), så sjekk gjerne ut nedlastingsmappen for å finne den(de) du foretrekker.

Filtypealternativer Bauhaus Uni Visor-fil i Adobe Illustrator

Nå som kuttefilen er åpen i designprogramvare, vil du legge merke til at det er to varianter av ansiktsskjermens pannebånd. Variant A krever en større laser og et større ark med akryl, mens variant B har blir konfigurert slik at den passer på en mindre laser og et akrylark i vanlig størrelse på 24" x 12" (60 cm x 30 cm).

Bauhaus Uni Visor-fil i Adobe Illustrator

Før vi skriver denne jobben ut til laseren, skal vi velge de delene vi trenger og plassere dem i et nytt filoppsett for et plastark på 24" x 12" (60 cm x 30 cm). Deretter vil vi konvertere alle kuttelinjene til en enkelt farge, i dette tilfellet svart.

isoler delene for utskrift og kutting konverter alle linjer til svart for laserkutting

Utskriftsprosess og laserparametre

Nå som delene er limt inn i den nye filen vår, og alle linjene er konvertert til en farge, skal vi skrive ut kuttelinjene til laseren og påføre de nødvendige innstillingene for å kutte ut delene til ansiktsskjermen.

adobe illustrator utskriftdialog for ansiktsskjerm

I Epilog-programvarepakken setter vi prosesstype til vektor, hastighet til 20 %, strøm til 100 % og frekvens til 100 %, før vi skriver filen ut til laseren for kutting. Avhengig av konfigurasjon og wattstyrke på Epilog Lasersystemet ditt, samt tykkelsen og materialtypen du bruker, foreslår vi at du kjører noen testkutt slik at du kan stille inn innstillingene for din spesifikke lasermaskin.

Kutteinnstillinger (Akryl)
Maskin: 80 Watt CO2 Fusion Pro
Hastighet20 % Strøm100 % Frekvens100 %
(Påse at du ser innstillingene for anbefalte materialer i maskinens håndbok.)
Epilog Dashboard IRIS-kameraregistrering av ansiktsskjermsfil Epilog Dashboard ansiktsskjerm i akryl innstillingsomkretser

Ved laserkutteren

I lasersystemet velger vi nå laserjobben fra berøringsskjermens kontrollpanel, før vi trykker på Gå-knappen for å begynne å kutte ut delene.

trykk på gå på kontrollpanelets ansiktsskjermsfil
innstillinger og omkretser for kutting av ansiktsskjerm i akryl

Lasermaskinen kutter raskt ut det todelte pannebåndet og hoveddelene av ansiktsskjermen fra den tynne, klare akrylen.

kombinere pannebånd og ansiktsskjerm i akryl del 1
kombinere pannebånd og ansiktsskjerm i akryl del 2
kombinere pannebånd og ansiktsskjerm i akryl del 5
kombinere pannebånd og ansiktsskjerm i akryl del 6

Klargjøring og montering av Bauhaus-masken

Så snart kuttingen av ansiktsskjermens akryldeler er ferdig, fjerner vi dem fra lasersengen og begynner å fjerne maskeringsmaterialene fra begge sider av de tre delene ansiktsskjermen består av.

fjerne maskeringsmaterialer fra akryl side1
fjerne maskeringsmaterialer fra akryl side2
maskeringsmaterialer fjernet fra alle tre akryldeler

Så snart maskeringsmaterialet er fjernet, vil vi begynne å sette sammen masken. Vi bruker monteringsveiledningen levert av Bauhaus.

bauhaus assembly guide pdf instructions

For the two-part headband section, begin by combining the two headband pieces together and locking them in with the locking tab.

face shield head band assembly part 1
face shield head band assembly part 2
face shield head band assembly lock part 3

Once we have the headband pieces connected, we’ll insert the headband through the face shield holes and utilize the Bauhaus instructions from this point forward to complete assembling the face shield.

kombinere pannebånd og ansiktsskjerm i akryl del 1 kombinere pannebånd og ansiktsskjerm i akryl del 2

You may need to test fit the headband and make adjustments for the user, but once fitted properly, the headband should sit comfortably, as shown here.

ppe-acrylic-face-shield-side-view-assembled
ppe-acrylic-face-shield-back-headband-view-assembled

And there you have it! A PPE face shield quickly created with an inexpensive sheet of thin acrylic and an Epilog Laser machine. Thanks for watching, and please stay safe and healthy

covid-19 ppe face shield mask completed by Epilog Laser


Få gratis brosjyre og vareprøver

Motta brosjyrer og prøver, og få mer informasjon fra oss eller den lokale forhandleren.

*
*
*
*
help desk software
Portions of this page translated by Google.