Heisann! Ben fra Epilog her, og velkommen igjen til Epilog Studio. I denne Halloween-spesialen fra Epilogs gjør-det-selv-prøveklubb skal jeg vise hvordan du graverer en dørmatte av kokosfiber med en Halloween-hilsen og skriftsnittbehandling.

Last ned grafikk

Nødvendige materialer


Vi brukte en 80-watts Fusion Pro 32:

Gravering av kokosfiber

Gravering // Hastighet 30 % // Effekt 100 % // Stucki-utjevning // Retning: fra bunnen opp


Informasjon om materialet

Kokosfiber kommer fra det ytre skallet på kokosnøtten, og er en naturlig fornybar fiber som brukes til forskjellige produkter, som for eksempel striesekker til korn og grønnsaker, koster, tau og dørmatter.

kokosfiber kokosnøtt råmateriale uprosessert
kokosfiber kokosnøtt striesekk
kokosbørste for rengjøring av skåler
tau av kokosfiber stablet organisert

Det finnes mange måter du kan gjøre en dørmatte av kokosfiber personlig på, med ulike temaer basert på årstider, abstrakte mønstre og familienavn. Det kan også gi deg ekstra inntekt i personaliseringsvirksomheten din.

dørmatte av kokosfiber halloween-dørmatte med gresskar-tema
dørmatte av kokosfiber familienavn lasergravering

Finn gratis skrifttyper

Mens maskinen starter opp tenkte jeg å fortelle deg litt om Halloween-skriftsnittet vi skal bruke, som kommer fra Dafont.com. Dafont er et av de mest populære nettstedene for gratis skrifttyper, med tusenvis av skrifttyper delt inn i hundrevis av temaer. De tilgjengelige temakategoriene gjør det superlett å finne den perfekte skrifttypen til prosjektet ditt. Du finner skrifttypen vi brukte i koblingen i videobeskrivelsen eller siden nedenfor.

dafont-nettsted gratis skrifttyper for laserprosjekter
dafont gratis halloween-skrifttyper for laserprosjekter

Kom i gang

Først legger vi 24 x 18 tommer (610 x 457 mm)-dørmatten av kokosfiber i Fusion Pro 32 80-wattslaseren. Når materialet ligger godt i maskinen, bruker vi den manuelle fokusfunksjonen til å få materialet i fokus.

plasser dørmatten av kokosfiber i fusion pro-laseren
fokuser fusion pro på tykkelsen til dørmatten

Filinformasjon og klargjøring før utskrift

Vi har denne prosjektfilen tilgjengelig for deg i flere formater (CDR, AI, PDF og EPS), så sjekk gjerne ut nedlastingsmappen for å finne den(de) du foretrekker.

halloween-illustrasjon dørmatte filalternativer i zip

Vi har stilt inn sidebredden og -høyden i CorelDRAW slik at den samsvarer med 24 x 18 tommer (610 x 457 mm)-dørmatten av kokosfiber, og skrevet inn hilsenen med Halloween-tema: «Trick or Treat, Wipe Your Feet» (Knask eller knep, tørk av deg på beina). Deretter endret vi skrifttypen til CF Halloween som vi fant på Dafont.com.

halloween-matte grafikk coreldraw for dørmatte av kokosfiber

Nå skal vi skrive ut filen til laseren. Når vi har valgt Epilog Engraver som skriver, skriver vi prosjektfilen ut til Epilog Dashboard, hvor vi angir de materielle parameterne og ytterligere innstillingene.

skriv ut halloween-dørmatte av kokosfiber fra coreldraw

Utskriftsprosess og laserparametre

I Epilog Dashboard vil du først legge merke til Fusion Pro sin direktesendte IRIS-kameravisning av dørmatten i arbeidsområdet. IRIS-kameraet følger med alle Fusion-systemene, og denne unike Epilog-funksjonen lar deg raskt dra og slippe grafikken der du vil at den skal vise på produktet. Da kan du skrive den ut på nøyaktig det stedet.

iris-kamera viser grafikk-overlegg på dørmatte av kokosfiber

I dette eksempelet bruker vi utgangsposisjonen øverst til venstre og linjalene til å rette inn CorelDRAW-siden og grafikken på dørmatten.

dørmatte av kokosfiber uten illustrasjon i øvre høyre hjørne

Vi stiller inn parameterne til kokosfiberen via Epilog Dashboard.
Merk: Vi anbefaler at du tester et par graveringer for å konfigurere innstillingene og wattstyrken til det spesifikke Epilog Laser-systemet ditt.

Graveringsinnstillinger (dørmatte av kokosfiber)
Maskin: 80 Watt CO2 Fusion Pro
Hastighet 30 % Strøm100 % Frekvens100 %
(Vi anbefaler forhåndsinnstillingen for tre: dyp gravering som du finner i Epilog Dashboard og oppført i maskinens håndbok.)
Epilog Dashboard IRIS-kameraregistrering av ansiktsskjermsfil

Når vi har stilt inn parameterne for materialet og Fusion-laserinnstillingene, føres hver av prosessenes' Run Time opp i Processes-panelet, og prosjektets totale Run Time finner du i hjørnet neders til høyre i Epilog Dashbord og i Control Panel når du skriver ut til laser. Prosjektets Run Time er et uvurderlig verktøy for å effektivt styre laserens arbeidsflyt og raskt kunne gi kunder salgstilbud på prosjekter i en virksomhet som er bygget på «pris per time»-modellen.

epilog dashboard process run time-skjermbilde
epilog dashboard total run time for prosjekt-skjermbilde

Ved laserkutteren

Når parameterne er stilt inn og grafikken er skrevet ut til laseren, trenger du bare trykke på Go-knappen på laseren for å gravere dørmatten av kokosfiber.

control panel job select list-informasjonsskjermbilde
control panel job running-informasjonsskjermbilde

Fusion Pro har et av de beste bevegelseskontrollsystemene og de raskeste graveringshastighetene i bransjen, og brukte ikke lang tid på dørmatteprosjektet vårt. Sjekk ut kontrasten til merkingen!

gravering av halloween-dørmatte i fusion pro-fremdrift1
 gravering av halloween-dørmatte i fusion pro-fremdrift4
gravering av halloween-dørmatte i fusion pro-fremdrift 5
gravering av halloween-dørmatte i fusion pro-fremdrift 6
halloween-dørmatte av kokosfiber i fusion pro-arbeidsområde endelig

Bruksområde for personlig tilpasset dørmatte

Og her er den, folkens! En morsom og spøkefull dørmatte til hjemmet ditt, perfekt for alle inngangspartier nå som det snart er Halloween!

gravering av halloween-dørmatte i inngangspartiet


help desk software