Velkommen tilbake til Epilog Studio! I denne prosjektoversikten ser vi på hvordan du kan lage et skilt med LED-lys. Se videoen ovenfor, eller les om prosjektet nedenfor, for å se hvordan du kan bruke kuttet og gravert akryl og en laserkuttet kryssfinerplate, for å lage et enkelt men effektivt utstillingsstykke.
Et av de allsidige og inspirerende aspektene med en Epilog Laser-maskin er at den kan brukes til å gravere grafikken som vil bli fokuspunktet i det ferdige elementet. Den kan også brukes til å kutte ut delene og stykkene som skal brukes for å produsere resten av prosjektet. Mange prosjekter tar i bruk laserens evne til å produsere skarp, ren og tilpasset grafikk, noen kan utnytte lasermaskinen som et fabrikasjonsverktøy, og andre kan gjøre bruk av begge mulighetene.
Last ned grafikkNødvendige materialer
- 1/4" (6.35mm) Plywood - 24" x 48" (609.6 mm x 1219.2mm) sheet
- 1/4" (6.35mm) Acrylic - 12" x 24" (304.8mm x 609.6mm) sheet
- Foliebånd
- Maskinskruer og muttere
- Trelim
- Spraymaling
- Selvklebende, kuttbar LED-lyslist
- USB-skjøteledning (valgfritt)
- USB-veggadapter (valgfritt)
- Epilog Laser-system
Vi brukte en Fusion Pro 48 120w:
Kryssfinér
Vektor – Hastighet: 25% // Effekt: 100% // Frekvens: 10%
Akryl
Vektor – Hastighet: 10% // Effekt: 100% // Frekvens: 100%
Gravering - Hastighet: 100% // Effekt: 50% // Oppløsning: 500 PPT
Klargjøring av akryl
We’ll start by spray painting the back side of a 12" x 24" (304.8mm x 609.6mm) acrylic sheet. You could use any color paint for this, but we’re using black to give us a nice sharp contrast. If your acrylic is pre-masked, be sure to unmask one side prior to painting.

Kutting av kryssfiner
While the paint is drying, let’s cut out the wooden components of our sign. We’ll load our plywood sheet into the machine. We’re using a 120-watt Fusion Pro 48, which fits a standard 24" x 48" (609.6 mm x 1219.2mm) sheet of plywood from the hardware store quite nicely. If you’re using a smaller machine, just be sure to use a smaller sheet of wood and possibly cut out the components in multiple batches.

We’re using some light 1/4" (6.35mm) plywood, but you could use any wood or other laser-safe material you’d like - it will just affect the weight of your finished sign and the settings you need to use to when cutting with the laser. Always refer to your laser manual’s list of recommended materials settings for a good place to start honing in your speed and power.

In actuality, our 1/4" (6.35mm) plywood is close to 0.2 inches (5.08mm) in thickness, which we’ve accounted for in the finger joints of our design file. If you’re working with a thicker material, you’ll need to adjust the artwork accordingly.

Alle stykkene våre passer fint inn i omtrent to tredjedeler av kryssfinerplaten, så vi bruker innstillingene for 25% hastighet, 100% effekt og 10 frekvens, og sender det til laseren for å kutte de ut.






Maling av kryssfinerkomponentene
Så snart vi har kryssfinerstykkene, tar vi stykkene som skal eksponeres på utsiden av skiltet og spraymaler dem svarte. Dette inkluderer frontrammen, sideflatene og bakpanelet. Ved å male dem svart, glir de fint sammen med resten av skiltet, slik at fokuset blir på skiltets grafikk. Igjen, du kan male, beise eller fullføre komponentene på den måten du vil.

Gravering av akryl
Next, while we wait for those pieces to dry, we’ll engrave our painted acrylic with our graphic. We’re using a 12" x 24" (304.8mm x 609.6mm) sheet, and we’ll be cutting out a rectangle slightly smaller than that. We’ve also made sure our acrylic has rounded corners. These corners will be covered by the front frame of the sign and will help ensure we don’t encounter any issues resulting from the fit being too snug.
Vi graverer på baksiden av akrylen, og speiler grafikken slik at den kan leses riktig når den vises forfra. Vi skriver ut grafikken til laseren og lar maskinen gjøre jobben.

Juster innstillingene dine riktig – vi bruker en hastighet på 100%, effekt på 50% og en oppløsning på 500 PPT for graveringen, og en hastighet på 10%, effekt på 100% og frekvens på 100% for kuttingen.




Montering av skiltet
Nå er det tid for montering. Vi begynner med den indre rammen. Vi limer sammen hjørnene, og bruker noen 1-2-3-blokker for å sikre at vi oppnår rette vinkler. Vi limer også inn hjørneflatene, noe som vil gi oss en overflate å montere bakplaten på.


Deretter fester vi sideflatene til den ytre rammen. Sørg for å snu den indre rammen slik at den flate hjørneflaten er på bakken. Dette sørger for at det lages en leppe på innsiden av ytterrammen, siden de indre rammekomponentene ikke er like brede som de ytre komponentene. Denne leppen vil være stedet hvor vi setter inn akrylfronten senere.



Når dette er gjort må vi sette på litt foliebånd på de indre overflatene av rammen. Vi vil dekke innsiden av boksen med reflekterende materiale slik at LED-lyset spretter rundt bak akrylen og gir oss litt jevn belysning.

Vi fester båndet til rammen, før vi påfører det på innsiden av bakpanelet. Vi trenger ikke å være nøye med kantene, siden de ikke vil være synlige på det ferdige stykket.



Vi går over med et presisjonsblad og en skrutrekker for å sikre at de forskjellige monteringshullene ikke er blokkerte.

Vi fester bakpanelet med noen få muttere og bolter.


Det er nå på tide å feste den selvklebende LED-lyslisten. LED-limet var ikke så klebrig som vi skulle ønske. Det fungerte godt nok, men det kan være lurt å utforske andre alternativer.




Vi legger rammen på ryggen og legger akrylplaten på leppen skapt av den indre rammen.



Vi tester LED-ene for å sikre at alt fungerer ordentlig, før vi limer på frontrammen.


Deretter kan vi plugge inn skiltet, og vi er klare. Vi har nå et ferdig skilt med LED-lys som er kuttet og gravert med en Epilog Laser.

Forhåpentligvis har dette prosjektet bidratt til å inspirere deg til å tenke på hvordan du kan bruke en lasermaskin til å ikke bare gravere detaljert grafikk, men også hvordan den kan brukes i produksjonen av deler og stykker. Til neste gang, ha det gøy med laseren!
Hvor kan du bruke laserkuttede og -graverte akrylskilt med LED-lys?
- Klasserom
- Bibliotek
- Utsalgsstedsutstillinger
- Kontorpauserom