Høytiden er et flott tidspunkt til å dele et glass vin med venner. Finnes det en bedre måte å feire høytiden på og prøve en ny blanding enn med dette laserkuttede adventstreet med vin? Hver dag frem mot jul kan du glede deg over en ny type vin eller til og med en gammel favoritt. Du kan også velge å fjerne de graverte tallene og bruke treet som et vanlig vinstativ.

Enten du er eier av en vinbutikk og bruker treet for å vise frem produktene dine, eller gir treet bort som en gave, er det laserkuttede adventstreet med vin et fantastisk tillegg til juledekorasjonene du allerede har.

Og som nok en bonus kan denne designfilen skaleres til nesten alle størrelser – du kan tilpasse ideen videre ved å modifisere treet slik at det i tillegg har plass til ølflasker, bokser og miniflasker!

Les videre for å lære hvordan du lager ditt eget!

Last ned grafikk


Nødvendige materialer


Vi brukte en Fusion Pro 48 120w:

MDF-trær

Graver – PPT: 600 // Hastighet: 100% // Effekt: 80%

Vektor – Hastighet: 6% // Effekt: 100% // Frekvens: 50%

Plaststjerner

Vektor – Hastighet: 20% // Effekt: 100% // Frekvens: 50%


Trinn 1: Klargjør primærmaterialet

Klargjør MDF/trevirke for lasering. Vi valgte å bruke forhåndsmalt MDF, slik at alt vi måtte gjøre var å maskere en side av arkene for å beskytte overflatene fra kutting- og graveringsrester. Hvis du bruker ubehandlet materiale, men vil at det endelige stykket skal males, kan du enten male arkene før maskering, eller du kan male elementene etter at de er blitt kuttet ut.

Påføring av maskering på MDF-overflaten

Trinn 2: klargjør sekundærmaterialet

Til stjernene som skal pryde toppen av treet, påførte vi dobbeltsidig tape på baksiden av plasten før laserkuttingen. Når denne er påført vil den utsatte siden av tapen være beskyttet med et belegg som vi vil fjerne senere. Når vi kutter ut stjernene med laseren, vil vi kutte gjennom både plasten og limet. Dette betyr at vi vil ha en jevn klebrig påføring over hele stjernen. Du kan også avstå fra å bruke tape på dette stadiet og ganske enkelt påføre tapen etter at stjernene er kuttet ut. Men hvis du vil følge fremgangsmåten vår, må du sørge for å påføre en tynn dobbeltsidig tape på baksiden av plasten før du begynner å kutte med laseren.

Dobbeltsidig tape på baksiden av gullplasten

Trinn 3: Klargjør grafikken

Så snart du har klargjort materialene, kan du foreta eventuelle justeringer på designet eller størrelsen til grafikken.

Adventstre-filer i illustrator

Trinn 4: Kutt og graver treelementene

Siden treelementene må ha to ark med materialer, må du kjøre disse ved å bruke to jobber. Send jobbene til maskinen ved å skrive dem ut fra grafikkprogramvaren. Sett inn det første arket med primærmaterialet i laseren. Fokuser bordet mot materialet, og kjør den første jobben for treelementene. Når du er ferdig må du rydde arbeidsområdet før du setter inn det andre arket. Kjør den andre jobben for å lage resten av treelementene.

Adventstreet som kuttes ut i laseren
Nærbilde av hullene som blir laserkuttet ut av adventstreet.

Trinn 5: Kutt ut stjernene

Legg plastarket inn i maskinen Send over stjernejobben fra grafikkprogramvaren. Fokuser bordet mot materialet før du kjører jobben.

Laserkutte gullstjerner av tynn plast

Trinn 6: Mal og sett sammen

Etter at elementene har blitt gravert og kuttet, påfører du et par strøk med maling på tallene på treet. Etter at malingen har tørket, kan du ta av maskeringen.

Male tallene på treet med akrylmaling
Fjerne maskeringen etter lasergravering

Trekk deretter av det beskyttende laget av den dobbeltsidige tapen på baksiden av stjernene og fest stjernene til toppen av de to hovedtrekomponentene.

Feste den laserkuttede plaststjernen til adventtreet

Koble de tre hovedkomponentene til ved hjelp av basestøttene og toppkoblingen.

Sette trekomponentene inn i basestøttene

Plasser vinflaskene i treet og nyt en veldig god måned!

Vin flasker i det ferdige adventtreet.
Det ferdige laserkuttede adventtreet med vinflasker.
God jul fra Epilog Laser.

Hvor kan du selge laserkuttede adventtre med vin?

  • Til vinutsalg
  • Spesialgavebutikker
  • Til vinbarer, barer eller restauranter
  • Nettbutikker


Få gratis brosjyre og vareprøver

Motta brosjyrer og prøver, og få mer informasjon fra oss eller den lokale forhandleren.

*
*
*
*


help desk software