Takket være laserne utrolige presisjon og nøyaktighet vokser de stadig i popularitet når det gjelder intarsia/marketeri. Denne prøveklubben har et edderkoppbilde innlagt på en treguitar. Guitaren er laget av hvit poplar, og finérlaget er av wenge og padauk, noe som gir guitaren en ekstra dimensjon og en fin kontrast. Les mer for å f¨å fremgangsmåten for å laserskjære et guitarmønster.Last ned grafikk

Nødvendige materialer


Vi brukte en Fusion M2 40 120w:

Gravering av guitar: Raster // 100 hastighet // 85 kraft // Stucki

Finérskjæring: Vektor // 20 hastighet // 75 kraft // 100 frekvens


Trinn 1: Klargjør design og materiale

Åpne designfilene og tilpass etter behov. Bruk maskeringsbånd på guitarområdet der du skal gravere, klipp av ekstra bånd rund kantene.

Designfiler for laserskjæring av guitarmønster

Trinn 2: Gravering av finérlomme

Legg guitarkroppen på laserbasen. I grafikkprogrammet plasserer du edderkoppbildet slik at det er der du vil ha det gravert på guitaren. Slå på rødprikksiktet på maskinens kontrollpanel, og skriv deretter ut omrisset av edderkoppen til laseren. Hold laserlokket åpnet og se rødprikksiktet lage omrisset. I grafikkprogrammet justerer du edderkoppbildet for å passe guitaren. Send edderkoppformen til laseren for å gravere lommen for finérbildet. Når graveringen er ferdig, fjerner du maskeringsbåndet og tørker av eventuelle partikler rundt kanten.

gravering av lomme for laserskjæring av guitarmønster

Trinn 3: Innlegg

Skjær finérbitene av wenge- og padauk-tre. Vi brukte wenge til edderkoppen og padauk til timeglasset. Dra av bakstykket og legg finérstykket i lommen. Bruk valsen til å trykke finérstykket på plass og limer det på plass. Legg på edderkoppen først, og legg deretter på timeglasset.

laserskjæring av trefinér for innlegg

Trinn 4: Nyt resultatet

Puss finérstykket lett til det går i flukt med resten av guitarkroppen. Finish med lakk, omtrent fem strøk med 30 minutter tørketid mellom strøkene.

pusse guitaren
nærbilde av laserskjært guitarinnlegg
nærbilde av lasergraver og -skjært guitarinnlegg

Hvor kan du selge guitarer?

  • Lokale nasjonale musikkbutikker
  • Musikere og instrumentsamlere
  • Nettbutikker eller gavebutikker


Få gratis brosjyre og vareprøver

Motta brosjyrer og prøver, og få mer informasjon fra oss eller den lokale forhandleren.

*
*
*
*
help desk software