Velkommen tilbake til et nytt Epilog Laser-prosjekt! Denne gangen skal vi lage ikke-medisinske PPE-ansiktsmasker av gamle t-skjorter. Se videoen ovenfor, eller les om prosjektet nedenfor for å se hvor raskt og enkelt det er å kutte to-lags masker fra lett tilgjengelig stoff.

Last ned grafikk


Nødvendige materialer


Vi brukte en Mini 24 60w:

To lag med lett/middelsvekt bomull

Vektor – hastighet: 75 % // Effekt: 35 % // Frekvens: 2500

Et lag med lett/middelsvekt bomull

Vektor – hastighet: 75 % // Effekt: 25 % // Frekvens: 2500


I dag tar vi i bruk en Epilog Mini 24, men prosjektet kan også gjennomføres på de andre maskinene våre.

Gamle t-skjorter er vanligvis lett tilgjengelige og rimelige materialer, og er derfor et flott alternativ når du skal lage ikke-medisinske masker du skal bruke akkurat nå.

Det er to hovedmåter du kan håndtere plasseringen av materialet i lasermaskinen på.

Laserkutte t-skjortene direkte

En metode er å ganske enkelt plassere t-skjorten direkte i maskinens arbeidsområde. Det er to ting å tenke på når du gjør dette.

Først må du sørge for at laserhodet har riktig klaring, slik at det kan bevege seg rundt i maskinen uten å feste seg til materialet. Sørg for at skjorten ligger helt flatt på alle områder. Du kan sjekke klaringen på Mini 24 ved å trykke på X/Y av-knappen og velge Gå for å bekrefte, før du flytter laserhodet rundt manuelt.

Den andre tingen du må tenke på er at materialet bør ligge så flatt som mulig, slik at kuttene blir jevne. Vi skal kutte gjennom to lag med skjortemateriale, men vil passe på at det ikke finnes bretter eller klaser som kan føre til at materialets overflate ikke er i focus med laseren.

Pass på at laseren fokuserer på overflaten på materialet, før du går over til Adobe Illustrator med grafikkfilen.

Denne prosjektfilen er tilgjengelig i flere formater, så sjekk gjerne ut nedlastingsmappen for å finne den(de) du foretrekker.

Vi skriver ut til Epilog-gravereren, og passer på at mediestørrelsen matcher laserens arbeidsområde.

Deretter vil vi konfigurere utskriftsinnstillingene inne i Epilog Dashboard.

Hastigheten og effekten du bruker her vil avhenge noe av tykkelsen på t-skjortematerialet. Vi jobber med tynn og mediumsvekts bomull, og har funnet ut at for to lag vil en hastighet på 75 % og en effekt på 35 % fungere godt sammen med en frekvens på 2500.

Kutteinnstillinger (to lag med lett/mediumsvekts stoff)
Maskin: 60-Watt CO2 Mini 24
Hastighet75% Strøm35% Frequency2500
(Be sure to check the recommended materials settings in your machine's manual.)

Hvis du ender opp med å bare måtte kutte gjennom et lag, kan du sette effekt-innstillingen ned til 25 % og du er klar til å sette i gang.

Kutteinnstillinger (et lag med lett/mediumsvekts stoff)
Maskin: 60-Watt CO2 Mini 24
Hastighet75% Strøm25% Frequency2500
(Be sure to check the recommended materials settings in your machine's manual.)

Nå som vi har konfigurert innstillingene, kan vi skrive ut til maskinen.

En ting til å tenke på. Siden vi muligens jobber med materialer med uregelmessige former, er det lurt å sørge for at grafikken er plassert ordentlig og vil passe inn på materialet. En måte å gjøre dette på, er ved å trykke på pekerknappen på Minis kontrollpanel for å slå på rødprikksiktet.

Med maskinens lokk åpent, kjører du jobben og følger med på den røde prikken for å se hvor laseren vil kutte. Hvis laseren forlater materialet, må du gå tilbake til grafikkprogramvaren og justere plasseringen deretter.

Så snart du er fornøyd med plasseringen av grafikken, trykker du på Gå for å kjøre jobben.

Laseren jobber raskt med t-skjorten, og i løpet av 30–40 sekunder har du et par masker klare.

Klargjøre t-skjorter ved å kutte dem for hånd før laseren

Det andre alternativet for håndtering av materialet, som tar litt lenger tid på forhånd men kan redusere noe av arbeidet på laseren, er å kutte opp t-skjortene på forhånd. Med en medium eller stor skjorte, bør du kunne få tre til fire fine rektangler med materiale, avhengig av størrelsen på skjortens halsutringning.

Ved å bruke denne metoden reduserer du sjansen for sammenklumping og bretting mens du klargjør materialet i maskinen, men til syvende og sist er det opp til deg hvordan du håndterer dette.

Disse jobbene er virkelig enkle å kjøre, og du kan ta en hel stabel med gamle t-skjorter og lage en haug med masker i rask rekkefølge.

Sluttmontering

Lurer du på hvorfor maskene har fire hull? Dette er fordi de er designet for bretting slik at du får to lag med beskyttelse. Ved å gjøre dette lages det et spor hvor du kan plassere et sammenbrettet tørkle, papirtørkle eller andre filtreringsmaterialer. Som nevnt er ikke dette masker av medisinsk karakter, og de bør heller ikke brukes som dette, men hver eneste lille barriere hjelper.

Når masken er brettet, passer du på å justerer hullene slik at du ender opp med et par åpninger for ørene dine, og den er klar for bruk.

Og der har du det. Masker som er enkle og raske å lage ved hjelp av gamle t-skjorter og en Epilog Laser. Takk til alle sammen, og hold dere friske.Få gratis brosjyre og vareprøver

Motta brosjyrer og prøver, og få mer informasjon fra oss eller den lokale forhandleren.

*
*
*
*


Populære sider

help desk software
Portions of this page translated by Google.