Hei og velkommen igjen til Epilog studio! I dette prosjektet skal vi lage et lagdelt akrylskilt ved hjelp av akrylplater i forskjellige farger. Se videoen ovenfor, eller følg prosjektet nedenfor, for å lære arbeidsflyten for kutting av en serie med lag og hvordan du kisskutter selvklebende papir påført på akryl.

En Epilog Laser-maskin utmerker seg i rask kutting av komplekse former ut av materialplater. I dette prosjektet demonstrerer vi en enkel men effektiv måte å ta disse formene og lage dybde som virkelig får et stykke til å skille seg ut.

Last ned grafikk

Nødvendige materialer


Vi brukte en 80-watts Fusion Pro 32:

Akrylkutting

Vektor // Hastighet 12% // Effekt 100% // Frekvens 100%

Kutting av akryl og selvklebende papir (kombinert)

Vektor // Hastighet 10% // Effekt 100% // Frekvens 100%

Kisskutting av selvklebende papir

Vektor // Hastighet 20% // Effekt 10% // Frekvens 100%


Kom i gang

I dette prosjektet bruker vi en Fusion Pro 32 med et 80-watts laserrør, og et valgfritt vektorbord i lamellstil, som er perfekt når du skal kutte ut store former av akrylplater.

I Adobe Illustrator har vi satt sammen et 3D-eksempel på hvordan det endelige prosjektet vil se ut, ved hjelp av Illustrators 3D / Bevel- og Extrude-funksjoner. Å lage et digitalt 3D-eksempel som dette er en god måte å utvikle et konseptbevis for prosjektet ditt. Selv om dette ikke er et nødvendig steg, gir det deg muligheten til å visualisere hvordan det endelige stykket vil se ut før du begynner produksjonsfasen ved laseren.

Vi har forberedt lagene som kuttlinjer, farget for å passe til akrylplatene. Før utskrift til Epilog Software Suite, sørger vi for å slå av eventuelle lag i Adobe Illustrator som vi ikke ønsker å skrive ut. Deretter sentrerer vi alle kuttlinjene på tavlen. Dette vil forenkle arbeidsflyten så snart vi er i Software Suite. Skriv ut filen til Software Suite.

Etablere innstillinger og arbeidsflyt

Vi begynner med å importere 1/8" akrylkutteinnstilingene fra Software Suites materialdatabase. Vi klikker på «Importer materialinnstillinger»-knappen i løpet av prosessen vår, før vi velger «Kutt til 1/8" (3 mm)»-alternativet fra Akryl-delen i Vektor-fanen.

Software Suite bruker innstillingene våre i prosessen.

Kutteinnstillinger (Akryl)
Maskin: 80 Watt CO2 Fusion Pro
Hastighet12 % Strøm100 % Frekvens100 %
(Påse at du ser innstillingene for anbefalte materialer i maskinens håndbok.)

Deretter setter vi Prosesstype til «Av». Vi er i ferd med å dele denne prosessen inn i de forskjellige lagene, og ved å sette Prosesstype til «Av» før oppdelingen settes hvert lag til Av som standard. Dette vil gjøre det enklere å slå på hver prosess individuelt for utskrift til laseren.

For å skille gruppen med kuttlinjer etter farge, klikker du på Farge-knappen ved siden av Del med: i prosessalternativene. Dette vil dele alle de fargede kuttlinjene inn i separate prosesser, samtidig som materialinnstillingene og prosesstypen vi valgte tidligere beholdes.

I tillegg kan du bruke Slå sammen-funksjonen for å regruppere tekstkuttlinjene med det mørkegrønne laget for å holde disse to skiltlagene gruppert. Vi kommer til å sende disse to til laseren samtidig.

Med Epilog Software Suite kan vi gi hver prosess innenfor jobben et unikt navn, så før vi begynner å kutte akrylen til skiltet, skal vi gi hver del av prosessen navn etter fargen på akrylen vi kutter det ut fra. Selv om dette ikke er et nødvendig trinn, vil det gjøre det enklere å jobbe seg gjennom prosesene mens vi sender dem til laseren. Etter at alle prosessene har fått nye navn, er vi nå klare for å begynne laserkuttingen.

For å sende våre første kutt til laseren, er det bare å endre prosesstypen fra Av til Vektor. Vi begynner med den grønne akrylprosessen.

Skrive ut lagene

Sørg for å fokusere laseren til materialet, og posisjoner kuttlinjene i Software Suite slik at de passer til akrylplaten. Deretter velger du «Skriv ut» for å sende kuttlinjene til laseren. Ved laseren velger du jobben og trykker på Gå-knappen.

Så snart vi er ferdige med å kutte den første akrylplaten, vil vi gjenta prosessen helt til vi har kuttet ut alle lagene og stykkene vi trenger for å kunne sette sammen skiltet. For hver akrylplate, setter du Prosesstype til laget du ønsker å kutte ut til «Vektor» i Software Suite, og passer på at alle andre lag er satt til «Av». Så skriver du den ut til laseren.

Kutting av det øverste laget

For det siste laget med akryl, skal vi skrive ut teksten og den mørkegrønne akrylprosessen. Vi bruker slitesterkt hvitt papir med selvklebende bakside, og et overleggings kisskutteteknikk på overflaten til den mørkegrønne akrylen for å lage de hvite bokstavene til skiltet vårt.

Vi fjerner maskeringsmaterialet fra den glansede siden på den mørkegrønne akrylen.

Deretter fjerner vi underlaget på det selvklebende papiret og fester det til overflaten på den mørkegrønne akrylen, og plasserer den omtrent der teksten vår vil ligge.

I Software Suite justerer vi hastighets- og effektinnstillingene for den grønne akrylen til full kutting og papiroverleggings kisskuttingen.

Vi bruker en hastighet på 10%, effekt på 100% og frekvens på 100% for fullkuttingen som vil gå gjennom både det selvklebende papiret og akrylplaten.

Kutteinnstillinger (akryl og selvklebende papir)
Maskin: 80 Watt CO2 Fusion Pro
Hastighet10 % Strøm100 % Frekvens100 %
(Påse at du ser innstillingene for anbefalte materialer i maskinens håndbok.)

Vi bruker en hastighet på 20%, effekt på 10% og frekvens på 100% når vi kutter ut de hvite bokstavene. Kisskuttet vil bare kutte gjennom det hvite selvklebende papiret uten å kutte gjennom den mørkegrønne akrylen, slik at vi kan skrelle vekk det overføldige hvite papiret. Skriv ut jobben til laseren, velg den på maskinen og trykk på Gå.

Kisskutteinnstillinger (selvklebende papir)
Maskin: 80 Watt CO2 Fusion Pro
Hastighet20 % Strøm10 % Frekvens100 %
(Påse at du ser innstillingene for anbefalte materialer i maskinens håndbok.)

Montering

Det neste du gjør er å skrelle bort overflødig hvitt klistremerkepapir slik at kun teksten er igjen.

Nå som alle lagene er ferdige, gjør vi en rask prøvetilpasning for å være sikker på at alle lagene er klare for sluttmonteringen.

Vi fjerner gjenstående maskeringsmateriale fra hvert akryllag.

Deretter vil vi bruke cyanacrylate (CA) lim for å lime alle lagene sammen.

Med plasseringen av det siste laget er du ferdig med et unikt, lagdelt akrylskilt som er laget med en Epilog Laser.


Hvor kan du bruke og / eller selge tilpassede laserkuttede akrylskilt?

  • Hos lokale virksomheter
  • Hos selskapet ditt eller på skolen
  • For retningsskilt
  • Hos museum og til pedagogiske skjermer


Få gratis brosjyre og vareprøver

Motta brosjyrer og prøver, og få mer informasjon fra oss eller den lokale forhandleren.

*
*
*
*
help desk software