Dette lasergraveringsprosjektet har to elementer – morsomme og dekorative vinpropper, og en elegant jigg som holder dem på plass under graveringen. Jigger er fantastisk allsidige hjelpemidler som kan lages av bortimot hva som helst av skrapmateriale på verkstedet og kan brukes om og om igjen. Disse vinproppene er en ideell vertsgave, innflyttingsgave, gave til bryllupsgjester, eller noe å gi besøkende på et destilleri! Les videre for å finne ut mer om disse to lasergraveringsprosjektene!

Last ned grafikk
Nødvendige materialer

  • Vinpropper
  • Vektorpinnebord (valgfritt). Dette brukes til skjæring av jiggen som skal holde fast vinproppene. Hvis du ikke har et vektorpinnebord, kan du bruke klosser, modelleringsleire e.l. for å støtte opp hjørnene på jiggemnet. Bare pass på at det er i vater hele veien.
  • Epilog Laser-system

Vi brukte en Fusion Pro 24 80 watt:

Vektorskjæring: - Hastighet: 12 % // Effekt: 100 % // Frekvens: 100 %
Rastergravering - Hastighet: 60 % // Effekt: 100 % // PPT: 300


Trinn 1: Klargjør grafikken

Endre grafikken etter behov. Du kan bruke vår grafikk til prøver eller lage din egen personlige tekst.

grafikk til lasergraverte vinpropper

Trinn 2: Skjær ut en jigg

Bruk skrapmateriale og plasser det på pinnebordet for å skjære en jigg til vinproppene. Pass på at materialet er fokusert ved hjelp av den manuelle fokusmåleren. Det kan være lurt å bare skjære ett eller to hull til å begynne med for å sikre at innstillingene er riktige. Når du er sikker på at innstillingene er riktige, sender du hele jobben til laseren.

Plassering av pinnebord i lasermaskin
Plassering av pinnebord i lasermaskin

Trinn 3: Plasser vinpropper i jiggen

Plasser vinproppene i jiggen og fokuser bordet. Hvis du bruker en Fusion Edge- eller Fusion Pro-laser, kan du bruke IRIS-kamerasystemet for å sikre at grafikken er nøyaktig plassert. Hvis du ikke har denne funksjonen, kan du tegne en vektorboks rundt grafikken og bare sende vektorjobben til laseren, med rødprikksiktet aktivert. Når rødprikksiktet beveger seg over jiggen, ser du nøyaktig hvor hvert grafikkelement blir plassert, og så kan du justere deretter.    

Lasergravering av vinpropper

Trinn 4: Still inn parametrene

Se brukerhåndboken for anbefalte graverings-/skjæreinnstillinger for din maskin samt anbefalt effekt. Angi innstillingene på instrumentbordet, fokuser laseren manuelt og send jobben til laseren. På maskinen velger du jobben og trykker på start.

MERK: Vi så at graveringen på sølv vinproppene ble ganske svak, mens resten fikk bedre kontrast. Hvis du velger å kjøpe de samme proppene, kan du vurdere å gravere sølvproppene separat med lavere hastighet, eller maskere dem med tape og deretter fylle inn med maling etter gravering.

Lasergraverte vinglass uten stett
Lasergraverte vinglass uten stett

Hvor kan du selge lasergraverte vinpropper?

  • Vinprodusenter
  • Brennevin-forhandlere
  • Spesialgavebutikker
  • Som gaver til bryllupsgjester


Få gratis brosjyre og vareprøver

Motta brosjyrer og prøver, og få mer informasjon fra oss eller den lokale forhandleren.

*
*
*
*


help desk software